Δεν έφτασε το γκολ του Μπιλάλ για τον Παναθηναϊκό Β'...

Δεν έφτασε το γκολ του Μπιλάλ για τον Παναθηναϊκό Β'...

Το γκολ του Μπιλάλ έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό Β’, αλλά στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι δέχθηκαν τρία τέρματα και ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ Β’.

Ο Παναθηναϊκός Β έχασε με 3-1 από τον ΠΑΟΚ Β, στο γήπεδο Μακεδονικού, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος Betsson Super League 2, σε ένα ντέρμπι με πολύ ωραίο θέαμα και από τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παίξουν γρήγορα να επιτεθούν με κάθετες μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Μόλις στο 6’, από μια τέτοια, ο Γκορντεζιάνι ξέφυγε του Προδρομίτη από αριστερά, που αναγκάστηκε να τον ανατρέψει. Ωστόσο, ο Δαρέλας αστόχησε στην εκτέλεση του πέναλτι, στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Οι Πράσινοι βρήκαν τα «πατήματά» τους σταδιακά κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 11’. Με την ωραία ατομική ενέργεια του Σαρδέλη από δεξιά, που έσπασε την μπάλα στον Μαντσίνι, αλλά ο Μοναστηρλής έδιωξε εντυπωσιακά το διαγώνιο σουτ του. Στην εξέλιξη της φάσης, μάλιστα, διαμαρτυρήθηκαν δικαίως για χέρι σε κεφαλιά του Σιδερά, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε το πέναλτι.

Στο 13ο λεπτό, ο Λάμψιας βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση από δεξιά, σούταρε με δύναμη διαγώνια και δεξιά της περιοχής, αλλά ο Μοναστηρλής απέκρουσε και πάλι. Για να ακολουθήσει μια ακόμα χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού Β, στο 15’, αυτή την φορά με τον Σαρδέλη να πατάει περιοχή, να περνάει όποιον αντίπαλο βρίσκει μπροστά του, αλλά το πλασέ του να καταλήγει πάνω από την εστία.

Ο ΠΑΟΚ Β είδε την εκτέλεση κόρνερ του Γρόσδη από αριστερά και την κεφαλιά του Δαρέλα στο δεύτερο δοκάρι να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, στο 21’. Ένα λεπτό μετά, ο Χατζηστραβός έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ, αλλά ο Λίλο το έβγαλε με υπερένταση, ενώ στην επαναφορά της μπάλας το νέο σουτ του Χατζηστραβού σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Ο Αθανασακόπουλος είδε το σουτ του έξω από την περιοχή να περνάει ελάχιστα δίπλα από το τέρμα στο 25ο λεπτό, για να έρθει τελικά το γκολ στο 36’. Καθώς από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Μαντσίνι, ο Μπιλάλ έφυγε στην κόντρα και δεν λάθεψε στο τετ α τετ με τον Μοναστηρλή, πετυχαίνοντας το 0-1 με ωραίο πλασέ. Μάλιστα, έξι λεπτά μετά, από πολύ ωραία προσπάθεια του Τερεζίου από αριστερά, ο Μπιλάλ έκανε το σουτ από διαγώνια και αριστερά, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Oι Θεσσαλονικείς έκαναν τέσσερις αλλαγές στην ανάπαυλα και μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τον Γκορντεζιάνι να βλέπει αρχικά την κεφαλιά και ακολούθως ένα ευθύβολο σουτ, στο 47’ και στο 49’ αντίστοιχα να περνούν άουτ. Νινούα και Πανίδης, που ήρθαν από τον πάγκο, συνεργάστηκαν στο 57ο λεπτό, με τον δεύτερο να σκοράρει με διαγώνιο ξαφνικό σουτ υπό την πίεση του Σιδερά, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο ΠΑΟΚ Β συνέχισε να πιέζει και είχε ένα ακόμα δοκάρι, στο 66’, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νινούα, ενώ στο επόμενο λεπτό, από ασυνεννοησία των παικτών του Σωτήρη Αντωνίου, ο Γκορντεζιάνι πήρε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, αλλά ο Λίλο απέκρουσε. Στο 70’, ο Πανίδης βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Β που τον ανέτρεψε, ο Γκορντεζιάνι ανέλαβε την εκτέλεση και παρότι ο Λίλο βρήκε την μπάλα, εκείνη κατέληξε στη δεξιά γωνία του, για το 2-1 στο 71’.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός Β δεν κατάφερε να βρει κάποια καθαρή ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι οποίοι στο 89ο λεπτό σκόραραν εκ νέου, με την κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Κώτα να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

ΠΑΟΚ Β: Μοναστηρλής, Τσοπούρογλου (46’ Κιτσάκης), Μελετίδης, Κώττας, Γιαξής (46’ Παναγιώτου), Γροσδής (46’ Νινούα), Ουεντραόγκο, Δαρέλας (46’ Πανίδης), Χατζηστραβός, Σπυράκος, Γκορντεζιάνι (79’ Σελιμάι).

Παναθηναϊκός Β: Λίλο, Λάμψιας, Προδρομίτης (73’ Καρβούνης), Σιδεράς, Τερεζίου, Μαντσίνι (68’ Νταμπίζας), Καραμπάς (60’ Βουτσάς), Αθανασακόπουλος, Κυριόπουλος (60’ Εμπό), Μπιλάλ, Σαρδέλης (68’ Σερπέζης).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News