«Επιβεβλημένη η μεταγραφή του Κουρμπέλη στο εξωτερικό - Σημαντική απώλεια για τον ΠΑΟ»

Υπέγραψε ο Κουρμπέλης και ανακοινώνεται

Ο άλλοτε προπονητής του Δημήτρη Κουρπέλη στον Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης, σχολιάζει την μεταγραφή του «Κούρμπε» στην Τραμπζονσπόρ.

Αναλυτικά όσα είπε στο sdna:

«Ο Δημήτρης είχε ένα μικρό πέρασμα από τις ομάδες Νέων του Αστέρα Τρίπολης διότι πολύ γρήγορα τον απορρόφησε η πρώτη ομάδα…» τόνισε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός σχετικά με την πρώτη του γνωριμία με τον Κουρμπέλη και πρόσθεσε:

«Εκείνη την περίοδο και στα πρώτα του βήματα, συνδύαζε δύο ρόλους στο γήπεδο. Στόπερ και αμυντικό χαφ, μολονότι πως κατά την κρίση μου του ταιριάζει καλύτερη η θέση του αμυντικού χαφ.

Σταδιακά και με τα χρόνια άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής και να ωριμάζει ποδοσφαιρικά. Μαζί μου έπαιξε σε 89 παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ήταν ένας παίκτης καθοριστικής και μεγάλος πρωταγωνιστής της πορείας προς τους ομίλους του Europa League την σεζόν 2014-15.

Τότε έπαιζε ως “εξάρι” με τους Μουνάφο και Ουσέρο μπροστά του και αργότερα με τον Ουσέρο και τον Ρόλε ως “δεκάρι”. Ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Ένα σπουδαίο αμυντικό χαφ με εξαιρετική πρώτη πάσα, δημιουργικές ικανότητες και γενικότερα μεγάλη ποιότητα.

Από τότε υπήρξε ένας πειθαρχημένος παίκτης και λιγομίλητος. Μετά τον Αστέρα πήγε στον Παναθηναϊκό δέθηκε με την ομάδα και αγαπήθηκε από τον κόσμο του».

«Προσωπικά κρίνω επιβεβλημένο παίκτες σαν τον Κουρμπέλη να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους εκτός Ελλάδας.

Πραγματικά θα στεναχωριόμουνα εάν δεν του δινόταν η ευκαιρία να πάρει παραστάσεις κι από μια ομάδα εκτός συνόρων.

Είναι όμορφο οι Έλληνες παίκτες να εξελίσσονται και να προοδεύουν. Ο Κουρμπέλης δεν φεύγει μικρός, αλλά σε μια ώριμη ηλικία για να παίξει στο εξωτερικό». 

– Για το πόσο εύκολη ή δύσκολη θα είναι η προσαρμογή του στην Τραμπζονσπόρ:

«Δεν νομίζω πως θα έχει προβλήματα στο κομμάτι της προσαρμογής. Πρόκειται για δύο χώρες που μοιάζουν στην νοοτροπία και το ποδοσφαιρικό στυλ».

Για το κατά πόσον θα επηρεάσει τον Παναθηναϊκό η αποχώρηση του Κουρμπέλη από το ρόστερ του:

«Σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική απώλεια. Ο Κουρμπέλης ήταν πολύτιμη μονάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και αρχηγός.

Ωστόσο οι μεγάλες ομάδες έχουν τις δυνατότητες να καλύπτουν αυτά τα σημαντικά κομμάτια όταν βγαίνουν από τον κορμό τους».  

– Για την εμφάνιση του Κουρμπέλη την περίοδο της θητείας του στον Αστέρα Τρίπολης που του έχει μείνει πιο έντονα χαραγμένη στη μνήμη:

«Θυμάμαι το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ κόντρα στη Ροβανιέμι.

Σε εκείνο το ματς κερδίσαμε 4-2 με τον Κουρμπέλη να πετυχαίνει το πρώτο γκολ.

Ο Αστέρας προκρίθηκε στον γ΄προκριματικό γύρο του Europa League κι εν συνεχεία κέρδισε την είσοδό του στους ομίλους της διοργάνωσης».  

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News