Ανιγκό: «Δεν θέλουμε να ''βοηθήσουμε" τον Παναθηναϊκό για να πάρει το πρωτάθλημα»

Ανιγκό: «Στείλαμε μήνυμα πως παραμένουμε ζωντανοί για το πρωτάθλημα!» (vid)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ζοζέ Ανιγκό μίλησε ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζοζέ Ανιγκό στην COSMOTE TV:

Για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: “Προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να επανέλθουμε από το παιχνίδι με την ΑΕΚ γιατί ξοδέψαμε αρκετή ενέργεια εκεί και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι μας. Δεν είναι πάντα εύκολο όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια, κάθε τρεις μέρες, να βρίσκεις την συγκέντρωση σου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ντέρμπι. Όπως έχουμε ξαναπεί, ο στόχος μας είναι να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά και να κερδίσουμε και τα επόμενα δύο παιχνίδια“.

Για το τι πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός συγκριτικά με το τελευταίο ντέρμπι “αιωνίων”: “Υπάρχει ένα πλάνο, αλλά δεν πρόκειται να το ανακοινώσω αυτή τη στιγμή. Θα το κρατήσω για μας. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι και για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας.

Θα πρέπει να είμαστε πολύ διαφορετικοί σε αυτόν τον τομέα συγκριτικά με την τελευταία φορά που αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό. Δεν πρέπει να τους «χαρίσουμε» τίποτα αυτή τη φορά. Την προηγούμενη φορά «χαρίσαμε» το πρώτο γκολ στον Παναθηναϊκό και μετά τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για μας.

Αυτή τη φορά θέλουμε ένα πολύ οργανωμένο πλάνο, μια ομάδα σοβαρή, όπως ήμασταν κόντρα στην ΑΕΚ. Αν έχουμε την μέγιστη σοβαρότητα και την μέγιστη συγκέντρωση νομίζω πως έχουμε την ποιότητα για να μπορέσουμε να κερδίσουμε“.

Για το αν αποτελεί επιπλέον κίνητρο το να στερήσουν το πρωτάθλημα στον “αιώνιο” αντίπαλο: “Αποτελεί πραγματικά ένα επιπλέον κίνητρο για μας το γεγονός πως παίζουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε εμείς να τον «βοηθήσουμε» για να πάρει το πρωτάθλημα, όπως το ίδιο ακριβώς θέλαμε και κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα αυτά τα παιχνίδια. Προσπαθήσαμε πραγματικά να κερδίσουμε την ΑΕΚ και αυτό θα κάνουμε και την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό.

Θα το κάνουμε για τους οπαδούς μας, θα το κάνουμε για τους εαυτούς μας γιατί δεν είναι μόνο ο κόσμος, και εμείς οι ίδιοι έχουμε περηφάνια και η περηφάνια μας λέει πως πρέπει να κερδίσουμε αυτό το ματς όπως και το ματς στην Τούμπα για να τελειώσουμε την χρονιά με έναν καλό τρόπο.

Ειλικρινά δε μας ενδιαφέρει καθόλου ποιος από τους δύο θα πάρει το πρωτάθλημα. Δε μας αφορά καθόλου. Εμάς η δουλειά μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια“.

Για το αν σκέφτεται να ξεκινήσει ξανά με τρεις κεντρικούς χαφ: “Αυτό θα το μάθετε την Κυριακή. Δε μπορώ να σας το πω τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι οι παίκτες που θα βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο να δώσουν το 100%, αν όχι το 150% των δυνάμεων τους. Αυτό για το οποίο μπορώ εγώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως όλοι παίκτες θέλουν πραγματικά πάρα πολύ να κερδίσουμε“.

Για το αν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών: “Εκτός από τον Σισέ που έχει κάποιες ενοχλήσεις, όλοι οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι“.

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News