Παναθηναϊκός: Πάτησε τον Ολυμπιακό και... πάτησε κορυφή!

Παναθηναϊκός: Πάτησε τον Ολυμπιακό και... πάτησε κορυφή!

Ενας Παναθηναϊκός «να είχα χίλια μάτια…», δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό. Μπήκε στο γήπεδο αποφασιμένος, νικώντας τον αιώνιο αντίπαλο με 2-0, επιστρέφοντας ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

H πρώτη καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 5′ με τον Μπερνάρ να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ για το τριφύλλι.

Στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σαρλιά έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στον αστράγαλο, με τον Μάνγκουσον να παίρνει την θέση του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίωρο του αγώνα πίεζε ψηλά και εν τέλει στο 27΄ η πίεση απέδωσε καρπούς με τον Σπόραρ να εκμεταλλέυται το λάθος του Παπασταθόπουλου και στην συνέχεια να πλασάρει τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Στο 34′ ο Σάντσες απείλησε και πάλι για τον Παναθηναϊκός με ένα σουτ από τα όρια της περιοχής με τον Πασχαλάκη να απομακρύνει με γροθιές, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σπόραρ κέρδισε κόρνερ μετά από σουτ του που απέκρουσε ο πορτιέρο του Ολυμπιακού.

Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Κουρμπέλης πήγε να πάρει την κεφαλία, όμως αυτή χτύπησε στον Ελ Αραμπί και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι πράσινοι προσπάθησαν να διαχειριστούν το προβάδισμα το δύο τερμάτων και να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να απειλήσει μέχρι την ολοκλήρωση των 60 λεπτών

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε όλο και περισσότερο με τον Παναθηναϊκό να είναι καλά οργανωμένος στην άμυνα και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει λύσεις για να ξαναμπεί στο παιχνίδι με το τριφύλλι να επικρατεί με 2-0.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News