Κερδίζει και... καθαρίζει! - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πήρε θέση για Βέρμπιτς - Αλβίνα! (pics)

Με μεγάλο ντέρμπι ανοίγει η αυλαία των playoffs της Super League (21:30), ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός  για την 1η στροφή των playoffs της Super League

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεκινήσει τα playoffs της Super League, όπως ακριβώς τελείωσε την κανονική περίοδο. Με νίκη και παραμονή στην κορυφή! Το πρώτο από τα δέκα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει το «τριφύλλι» για να κατακτήσει τον τίτλο, είναι αυτό της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (19/03, 21:30).

Οι «πράσινοι» έκλεισαν με δυνατό σερί την κανονική διάρκεια (5-1-0, 5/6 μηδέν παθητικό) και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, μπαίνουν με πλεονέκτημα στο μίνι πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται στο +2 από την επικείμενη αντίπαλό του, στο +5 από τον Ολυμπιακό και στο +7 από τον ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.30 και θα μεταδοθεί από τo Cosmote Sport1 HD.

Τα αγωνιστικά νέα των «πράσινων»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε το βάρος στο κομμάτι της ανάπτυξης του παιχνιδιού στις τελευταίες προπονήσεις, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις στατικές φάσεις και τα τελειώματα. Όσον αφορά τους τραυματίες, ο Άντραζ Σπόραρ που ταλαιπωρήθηκε από μια διάταση στον προσαγωγό και έμεινε εκτός από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο μεγαλύτερο κομμάτι της εβδομάδας. Όπως και να έχει βέβαια, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν ο Φώτης Ιωαννίδης θα πάρει ξανά φανέλα βασικού, μιας και βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Μπερνάρ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς και δείχνει ότι μέρα με την μέρα είναι και καλύτερα. Θυμίζουμε ότι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του τριφυλλιού την προηγούμενη εβδομάδα υποβλήθηκε σε μικροεπέμβαση προκειμένου να ξεπεράσει τους κολικούς στο νεφρό που τον ταλαιπωρούσαν. Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δεν αγωνίστηκε. Ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ θα είναι απόλυτα έτοιμος.

Γιοβάνοβιτς: «Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι, τόνισε ότι το τριφύλλι είναι έτοιμο να παλέψει μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

Αν είναι έτοιμη η ομάδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος: «Είμαστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Φυσικά και το θέλουμε. Πάντα σεβόμασταν τους αντιπάλους μας. Νομίζω ότι είναι μια καλή χρονιά. Τώρα ξεκινάει ουσιαστικά το πρωτάθλημα λόγω και των διαφορών που έχουν οι ομάδες των πρώτων θέσεων. Μπορεί να ξεκίνησε πριν από 2-3 εβδομάδες για όλους μας, αλλά για τυπικούς λόγους ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα. Είχαμε κάποια θέματα όσον αφορά το σημερινό ματς.

Δεν ήταν τόσο πολύ οι κάρτες, αλλά είχαμε ένα θέμα με τον Σπόραρ. Ένα μικροπρόβλημα και δεν μπορούσαμε να πάρουμε το ρίσκο. Είναι μια επίπονη χρονιά λόγω του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ηταν διαφορετικές οι προετοιμασίες, που δεν ήταν κάτι συνηθισμένο σε μας. Μπορώ να πω ότι πλέον είμαστε καλά. Έχουμε ένα καλό ρόστερ και ξέρουμε τι μας περιμένει. Ξέρουμε ότι θα έχει δυσκολίες και θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτή τη θέση. Πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ ότι έχουμε τον ενθουσιασμό και την διάθεση να παλέψουμε πολύ σκληρά για να διατηρήσουμε αυτή τη θέση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για την πρόοδο της ομάδας σε σχέση με πέρσι: «Είναι η ουσία της φετινής χρονιάς, αν θέλει κάποιος πιο αντικειμενικά και χωρίς την ένταση από της αρχή της χρονιάς και με τον πρώτο γύρο που κάναμε. Η διαφορά σε σχέση με πέρσι των 19 βαθμών σε μία ποδοσφαιρική λογική είναι τεράστια, είναι ουσιαστικά έξι νίκες παραπάνω. Αυτό είναι που μας ικανοποιεί όλους. Ξέραμε από την αρχή και βάση της εικόνας που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια από τη στιγμή που παίζονται τα play off πρέπει να είναι κοντά στους 60 πόντους.

Ο Ολυμπιακός συνήθως τελείωνε την κανονική διάρκεια με 65 πόντους, ήταν εξαρχής τρομερή η διαφορά και για αυτό το λόγω είμαι περήφανος. Δεν είναι εύκολο πράγμα μέσα σε μία χρονιά να κάνει τέτοια διαφορά. Πέρσι ήταν καλή αγωνιστική πρόοδος, όμως φέτος δε μπορώ να παραλείψω πόσο μεγάλη σημασία έχει και ο κόσμος που από την αρχή της χρονιάς πως με το να βρίσκεται δίπλα μας, μας έσπρωχνε προς αυτή την κατεύθυνση και βρισκόμαστε εδώ, δέκα παιχνίδια πριν το τέλος να παλεύουμε για το πρωτάθλημα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News