Ο μεγάλος ορίζει την τύχη του, ο μικρός την περιμένει!

Το παιχνίδι που αγαπά ο Γιοβάνοβιτς είναι ο …καταιγισμός που είδαμε το Σάββατο.

Παναθηναϊκός- Βόλος 2-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Παναθηναϊκός είναι συνέχεια ψηλά και πιέζει, οι αντίπαλοι χάνουν εύκολα μπάλα, η πίεση γίνεται μέγιστο αβαντάζ γιατί η επίθεση είναι συνεχώς γεμάτη από πράσινες φανέλες που από το 1ο λεπτό γυροφέρνουν το γκολ.

Η καλύτερη φυσική κατάσταση, τα πιο…ζωντανά τρεξίματα κάνουν άπαντες πιο σίγουρους και αεράτους στο χορτάρι.

Ο Κουρμπέλης π.χ αντί να κάνει πισωπεταλιές ή φάουλ στον αντίπαλο, πέφτει στη μπάλα, την κόβει, την πασάρει γιατί ο προπονητής του ζητάει πάντα να δημιουργεί: το ίδιο ζητά από όλους, αλλά το θέμα είναι να βρίσκονται κι οι παίκτες σε φόρμα γιατί όταν δεν είναι, το +8 χάνεται στο άψε-σβήσε και ξέρεις ότι ούτε από τους ρέφερι μπορείς να περιμένεις…δωράκια.

Αυτό το κάθετο ποδόσφαιρο που είδαμε με τον Βόλο από Ιωαννίδη, Μαντσίνι, Παλάσιος, Χουάνκαρ, Μπερνάρ διδάσκεται στην προπόνηση.

Ολα σε υψηλό τέμπο, όλα χάρη στην αδρεναλίνη, στην επιθετικότητα, στη γνώση.

Αυτή ακριβώς η ανάληψη της ευθύνης να παίξεις φουλ επιθετικά είναι η διαφορά της μεγάλης από τη μικρή ομάδα.

Ο μεγάλος ορίζει την τύχη του, ο μικρός την περιμένει.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr