Παναθηναϊκός: Η απάντηση για αυτούς στην ενδεκάδα!

Αναρωτιούνται αρκετοί γιατί ο Ιβάν -ενώ του αρέσουν οι παίκτες με επιθετικές αρετές στον άξονα -επιμένει στο δίδυμο Κουρμπέλη-Πέρεθ και τον άγουρο (αλλά καλό παίκτη) Τσέριν.

Βαθμολογία: Διπλό... κορυφής για Παναθηναϊκό, στο +4 από την ΑΕΚ!

Ίσως γιατί μετά την φυγή Γκασίνοβιτς, Μαουρίσιο, Αλεξανδροπουλου, Βιγιαφάνιες ο κόουτς είχε στη διάθεσή του ρόστερ με ΕΝΑ πραγματικά προικισμένο χαφ (Μπερνάρ) και μετά τον τραυματισμό Αϊτόρ, μόνο τον Παλάσιος να χαρακτηρίζεται καθαρός αξιόλογος εξτρέμ.

Τα κουκιά δεν έβγαιναν με τίποτα, οπότε ήταν αναμενόμενο να παίζουν οι ίδιοι κι οι ίδιοι σε ένα σχήμα που δεν πιστεύει τόσο ο Σέρβος, αλλά έπρεπε να στηριχτεί πάνω του μιας και εναλλακτικές δεν υπήρχαν.

Ο Τρουιγέ σακατεύτηκε, ο Τσοκάι είναι μόνο για να κόβει, αφήστε που και οι δύο μεταγραφές έγιναν την τελευταία στιγμή και κάτι μας λέει μόνο για να μην γκρινιάζουν κόσμος, Τύπος.

Η ουσία είναι πως Κλαϊνχάιλερ και Μαντσίνι αναβάπτισαν το έμψυχο δυναμικό, ο Ούγγρος μπορεί να παίξει στον άξονα και στο πλάι, δίνοντας περισσότερες λύσεις στα χέρια του Γιουβάνοβιτς ο οποίος προσεχώς ίσως δοκιμάσει σχήματα λιγότερο ανασταλτικά.

Παναθηναϊκός: Δεν αποτελεί δικαιολογία, είναι η αλήθεια

Δεν το γράφουμε για να δικαιολογήσουμε καταστάσεις για τις (πολλές) γκέλες των τελευταίων εβδομάδων μα πέραν πάσης αμφιβολίας η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι νέα, τώρα αρχίζει να μπουσουλάει.

Δημιουργήθηκε από τη δουλειά του προπονητή της κι επειδή βοήθησαν κάποιες συγκυρίες.

Είναι εύκολο να λέμε πως έχει λιγότερες ποιοτικές επιλογές από τους ανταγωνιστές, όπως το ίδιο εύκολο είναι να μιλήσουμε για την ψυχή και το πάθος που κρατά πρώτους στην βαθμολογία τους πράσινους τόσο καιρό.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Τον φετινό Παναθηναϊκό δεν νομίζουμε ότι υπήρχαν πολλοί το καλοκαίρι που έλεγαν ότι θα κάνει πρωταθλητισμό.

Όμως από το πουθενά το τεχνικό team και οι παίκτες έβγαλαν μια ξεχωριστή φιλοσοφία.

Ο σύλλογος ξαφνικά έγινε ελκυστικός όχι τόσο για τη μπάλα που αποδίδει, αλλά γιατί είναι σοβαρός, για να τον νικήσεις πρέπει να φτύσεις αίμα.

Με αυτή τη λογική στον πρώτο γύρο έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα, παρότι συχνά στο γήπεδο δεν του έβγαιναν πολλά, έχασε τον Αϊτόρ και πήρε κάμποσα ματς στο τέλος, δείγμα της πίστης των παικτών στο σχέδιο.

Ο σύλλογος μπορεί να μην παίζει θελκτικά, αλλά πρέπει να είσαι μικρόψυχος και υπερβολικά οπαδός για να μην παραδεχθείς τα άλματα που έχει κάνει.

Παναθηναϊκός: Έκανε κι ο κόουτς το κομμάτι του…

Την Κυριακή, στο Βικελίδης έκανε κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το κομμάτι του. Ο Παναθηναϊκός μας φάνηκε περισσότερο τετράγωνος, πιο συμπαγής.

Ο κόουτς έκανε καλή προετοιμασία παρουσιάζοντας μια ομάδα ψύχραιμη κι όχι υστερική.

Ο φιλοξενούμενος είχε σωστές αποστάσεις κι αρκετές αλληλοκαλύψεις –οι ευκαιρίες του Αρη γίνονταν απέναντι σε μαζική άμυνα, αν και για κάποια λεπτά στο πρώτο μέρος φαινόσουν να είσαι λίγο σκόρπιος, ίσως γιατί στιγμιαία εκνευρίστηκες από το γρήγορο 1-0.

Αμυντικά, πάντως, ο ηττημένος εκτός από το πρώτο 30λεπτο δεν κατάφερε να πλαγιοκοπήσει όσο θα πρεπε κι ο λόγος ήταν απλός: οι παίκτες του ειδικά μετά το 1-1 (αλλά κι όταν πέρασαν στο ματς Παλάσιος, Κλαϊνχάιλερ) φοβόντουσαν ότι αν χάσουν μπάλα στο πλάι μπορεί να φύγουν στις αντεπιθέσεις οι νοτιοαμερικάνοι κι ο Ούγγρος που με τη μπάλα στα πόδια είναι επικίνδυνοι.

Βοήθησαν πολύ οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς και για πρώτη φορά μετά από καιρό τα ευμενή σχόλια για το πως αντιμετώπισε το ντέρμπι, περίσσευαν…

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr