Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται να παίξει «εξωγήινο ποδόσφαιρο», αλλά... ποδόσφαιρο Πρωταθλητή!

Παναθηναϊκός: 2-3 μεταγραφές και προώθηση Ελλήνων

Ένα είναι το σίγουρο. Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν στην «Αγια- Σοφιά» και με ταπεινότητα θα πάνε για να πάρουν αποτέλεσμα… τίτλου κόντρα στην ΑΕΚ.

Αν το Τριφύλλι ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του μέσα στον Ιανουάριο παραμένοντας αήττητο, τότε, θα γίνει το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Την ερχόμενη Κυριακή οι «πράσινοι» έχουν «χρυσή» ευκαιρία να διασφαλίσουν ένα σημαντικό αβαντάζ απέναντι στους συνδιεκδικητές του τίτλου και δεν θα χρειαστεί να παίξουν για τις εντυπώσεις, αλλά ξεκάθαρα για το αποτέλεσμα.

Πριν από ένα μήνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πανηγύρισε στο Κατάρ όχι η πιο «ακριβή» ομάδα, ίσως, όχι η πιο ποιοτική ομάδα, αλλά η ομάδα που ήξερε παραπάνω από όλους τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Η Αργεντινή χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και αξιοποιώντας το 100% της ενέργειάς της (υπό την «αύρα» του Ντιεγκίτο και με αρχηγό τον Μέσι) κατάφερε να ξεπεράσει ΚΑΘΕ εμπόδιο και να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να παίξει το ποδόσφαιρο… του Πρωταθλητή, κι όχι κάποιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.




Για την Κυριακή γίνεται πάντοτε η αναφορά, αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι ειδικών συνθηκών μέσα σε μια καινούργια έδρα με τους φιλάθλους να δημιουργούν μια «καυτή» ατμόσφαιρα.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πως να επιβιώνει, το έχει κάνει συνεχόμενες φορές στο παρελθόν. Όπως με τον Ολυμπιακό που επιβίωσε στο 90+13, με τον Άρη στο 90+, με τον ΟΦΗ στο 90+, με τους Παναιτωλικό – Ατρόμητο στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Λεβαδειακό… έτσι, και στην έδρα της ΑΕΚ εκείνη θα χρειαστεί να δείξει μέταλλο και χαρακτήρα.

Ούτως ή άλλως, ακόμα και πέντε γκολ να ρίξει ο Παναθηναϊκός στη Φιλαδέλφεια, κάποιοι θα επιμείνουν πως η ΑΕΚ είναι εκείνη που δεν παίζει… γήινο ποδόσφαιρο! Κι ας πάει η διαφορά στο +10 για τους «πράσινους»…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News