Παναθηναϊκός: Νοοτροπία που απαγορεύεται απόψε

Ιωνικός - Παναθηναϊκός 1-1: Απίθανη γκέλα, δείτε τα highlights

Είναι σίγουρο ότι στη βιντεοθεραπεία που ακολούθησε την ισοπαλία στη Νίκαια οι προπονητές εστίασαν στους παίκτες την ραθυμία των τελευταίων λεπτών.

Κάτι το γεγονός ότι ο αντίπαλος ήταν ακίνδυνος, κάτι η βαθμολογική του θέση, κάτι η χαλαρότητα από τις διακοπές που είχαν προηγηθεί, κάτι το…τουπέ, στο τέλος δέχτηκες την ισοφάριση κι έτρεχες και δεν έφτανες.

Ο Παναθηναϊκός όντας τόσα χρόνια μακριά από τους τίτλους δεν σκορπά δέος στους αντιπάλους που άμα τον βρουν μπόσικο ξεθαρρεύουν και ψάχνουν το γκολ, ειδικά άμα οι πρωτοπόροι αφήνουν τον αγώνα στην κόψη του ξυραφιού, αντί να επιδιώξουν να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Θυμόμαστε ακόμα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στον πρώτο γύρο. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ήταν λες και έφυγε από το τερέν.

Ο γηπεδούχος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο ματς με τον Ντίκο(70′) και τον Μπουζούκη(86′) να τις σπαταλούν και το τριφύλλι να μην πληρώνει την χαλαρότητά του κάτι που δεν συνέβη στη Νίκαια.

Παναθηναϊκός: Νίκη στη Λεωφόρο, «δώρο» από τον Βόλο!

Μετά την γκέλα στο σπίτι του ουραγού Ιωνικού καλό θα ήταν οι πράσινοι να κάνουν ήρεμη Πρωτοχρονιά νικώντας τον ΟΦΗ, περιμένοντας και κανένα …δωράκι από τον Βόλο.

Οι Κρητικοί τα τελευταία χρόνια σε ταλαιπωρούν, ειδικά στο νησί. Στον πρώτο γύρο έσπασες δυσμενή παράδοση 7.5 ετών νικώντας τους 2-0 τέλη Αυγούστου, παίρνοντας την δεύτερη νίκη σου στο πρωτάθλημα.

Σ’ εκείνο τον αγώνα ο Νίκος Νιόπλιας παίζοντας με την τελευταία γραμμή άμυνας σχεδόν στη σέντρα ρίσκαρε κι έτσι μια στιγμή έφτανε στο τριφύλλι να τιμωρήσει την τακτική επιλογή των Κρητικών να είναι τόσο ψηλά.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ στο 16′, έστειλε την μπάλα συστημένη στην πλάτη της άμυνας με σαραντάρα μεταβίβαση, ο Παλάσιος κοντρόλαρε, πάτησε περιοχή και με υπέροχο διαγώνιο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Οι πράσινοι είχαν το απόλυτο κουμάντο στον αγωνιστικό χώρο με 72% κατοχή της μπάλας κι όταν στο 33΄ ο Σπόραρ σκόραρε με…σπαγκάτο, εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Αϊτόρ το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News