Καρπετόπουλος: «Χρήσιμος ένας ξένος διαιτητής να δούλευε για τον Ολυμπιακό»

«Καμία συμμαχία Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού - Σύμμαχοι όσο το ΚΚΕ με το ΚΙΝΑΛ»

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Αντώνης Καρπετόπουλος μέσω της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρθηκε στα διαιτητικά λάθη κατά του Ολυμπιακού και στους ξένους διαιτητές.

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος μέσω της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε ο Ολυμπιακός στην UEFA και την FIFA για τα διαιτητικά λάθη που δέχεται σε βάρος του στα επαγγελματικά πρωταθλήματα εντός της χώρας.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο πως για τους ερυθρόλευκους θα ήταν πραγματικά χρήσιμος ένας ξένος διαιτητής, ο οποίος θα δούλευε για την ομάδα.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην εφημερίδα:

«Μιλώντας για τη διαιτησία διάβασα την επιστολή που έστειλε ο Ολυμπιακός στην UEFA και στην FIFA για τα διαιτητικά λάθη που γίνονται στα εφετινά επαγγελματικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός δεν περιορίζεται σε καταγγελίες, αλλά δίνει τη δυνατότητα στα μέλη Επιτροπών Διαιτησίας να δουν και συγκεκριμένες φάσεις στις οποίες λογιών λογιών διαιτητές κάνουν λάθη απερίγραπτα. Θα κερδίσει κάτι από την κίνηση αυτή; Νομίζω δύσκολα. Ο λόγος δεν είναι ότι σε όσα καταγγέλλει έχει άδικο: είναι ότι η UEFA και η FIFA πιστεύουν πως δεν είναι δική τους δουλειά να παρεμβαίνουν σε πρωταθλήματα και πως για τιμωρίες διαιτητών τον λόγο πρέπει να έχουν οι τοπικές αρχές. Ωστόσο πέρα από το προφανές, υπάρχει και το ουσιαστικό : ο Ολυμπιακός συντηρεί εντός της FIFA/UEFA τη συζήτηση περί ελληνικού προβλήματος. Κι όσο ισχύει το όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, ισχύει και το όσο υπάρχει φωτιά, υπάρχει και καπνός…

Με απλά λόγια καλά έκανε ο Ολυμπιακός κι έστειλε την επιστολή. Θα κάνει όμως ακόμα καλύτερα αν βρει κάποιον που να μιλά με τους Ευρωπαίους για τα προβλήματα που έχει με τη διαιτησία συνεχώς και χωρίς να χρειάζεται η ίδια η ΠΑΕ να στέλνει επιστολές. Ένας ξένος διαιτητής π.χ. που να δουλεύει για τον Ολυμπιακό θα ήταν μάλλον χρήσιμος. Πρέπει να πω ότι ο Ολυμπιακός δεν ήθελε τέτοιες συνεργασίες: τις απέφευγε. Αλλά οι καιροί αλλάζουν και πρέπει να υπάρχει προσαρμογή. Και οι επιστολές δεν αρκούν πάντα-χρειάζονται και περαιτέρω εξηγήσεις».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News