Για «σουπερμάρκετ» μίλησε... για «ράφια» μίλησε, ο κόσμος κατάλαβε;
Το «καλάθι του νοικοκύρη» Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν περιλαμβάνει περιττά ή… ληγμένα προϊόντα, πέρα από τα απολύτως βασικά.
Για σούπερ μάρκετ μίλησε… για ράφια μίλησε. Ο «πράσινος» τεχνικός όχι μόνο εξελίσσει σταθερά – μεθοδικά τον Παναθηναϊκό, αλλά «εκπαιδεύει» και το φίλαθλο κοινό.
Οι μεταγραφές είναι… το όπιο του οπαδού. Μέσα στον Αύγουστο άπαντες φώναζαν για «χαφ-χαφ-χαφ» – μετά την αποχώρηση του Αλεξανδρόπουλου, του οποίου η απουσία – με κάθε σεβασμό – δε φάνηκε καθόλου στην ομάδα, τελικά το Τριφύλλι τα κατάφερε στο πρώτο μισό χωρίς κάποια βοήθεια από τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν την τελευταία μέρα του καλοκαιριού (ελάχιστα λεπτά ο Τσόκαϊ, άτυχος ο Τρουιγιέ).
Ακόμα και χωρίς τον Αϊτόρ… ο Παναθηναϊκός συνέχισε να «οργιάζει». Γιατί;
Γιατί υπήρχε εξ αρχής πλάνο για την επίλυση δυσκολιών σε κάθε θέση. Το προπονητικό τιμ των «πρασίνων» έχει εξετάσει κάθε ενδεχόμενο, καθετί απρόοπτο που μπορεί να προκύψει. Στην επίθεση; Στα χαφ; Στην άμυνα και το τέρμα;
Δυστυχώς για τον Γιοβάνοβιτς… κάθε φορά είναι αναγκασμένος να εξηγεί τα βασικά. Για τις μεταγραφές. Ο μέσος Έλληνας φίλαθλος είναι εξαρτημένος από αυτές.
Στον Ολυμπιακό, για παράδειγμα, υπήρξε μεταγραφικός… οργασμός και ιδού η κατάληξη. Το παρελθόν με τους Αγιούμπ και τους Μπεκ θα έπρεπε να είχε διδάξει κάποια πράγματα στους Παναθηναϊκούς.
Ο Τσέριν είναι χαφ από το… πάνω ράφι, αλλά δεν αποκτήθηκε από αυτό. Δεν υπάρχουν «ράφια» στην αγορά. Ο Πέρεθ ήρθε από τη Β’ Ισπανίας και είναι μακράν ο πιο έξυπνος παίκτης στη λίγκα. Αν ο Ιβάν αγόραζε από δω και από κει – δίχως πρώτα να εξετάσει εις βάθος τις περιπτώσεις – ο Παναθηναϊκός θα ήταν μια από τα ίδια και δεν θα έβγαζε την «υγεία» του σήμερα!
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- ΒΟΜΒΑ Βαρούχα: «Έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ στο 0-1, άουτ, έπρεπε να παρέμβει το VAR»
- Μπενίτεθ: Η αναφορά στη διάταξη της νέας σεζόν - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου
- Κατσαρός: «Αν ήμουν Μπενίτεθ, θα πήγαινα στον Αλαφούζο και θα του έλεγα...» (vid)
- Βίντεο: Βαρύ το κλίμα, στη Θύρα 13 οι παίκτες - Αποδοκιμασίες και συνθήματα
- Παναθηναϊκός: «Σε δύσκολη θέση ο Μπενίτεθ, στο 50-50 να βγάλει τη χρονιά»