Παναθηναϊκός: Η δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λύσει ο Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται μπροστά στη λύση μιας δύσκολης εξίσωσης, η οποία είναι ικανή να βάλει πολλά εμπόδια στον Παναθηναϊκό στη συνέχεια των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων. Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι πρώτος στη βαθμολογία της Super League και να βρίσκεται μέσα στα φαβορί για τον φετινό τίτλο, ωστόσο με 23 αγωνιστικές, μαζί με τα play offs, να απομένουν ακόμα, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αντίθετα είμαστε ακόμα στην αρχή και τα πάντα μπορούν να αντιστραφούν αν οι πράσινοι δεν παρουσιάστουν σοβαροί το επόμενο διάστημα.
Λίγες μέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ ζόρικη κατάσταση κι ως προπονητής της ομάδας καλείται να βρει την άκρη. Για την ακρίβεια αν τη συγκεκριμένη συνθήκη δεν καταφέρει να την προσπεράσει θετικά ο Παναθηναϊκός, τότε πιθανόν να έχει αρκετά προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν.
Πριν μπούμε στο… ζουμί της υπόθεσης να θυμίσουμε πως οι πράσινοι σε τρεις μέρες από σήμερα θα αγωνιστούν κόντρα στον Βόλο για το Κύπελλο Ελλάδος. Κάτι που σημαίνει πως προστίθεται ακόμα μία διοργάνωση, την οποία και θέλει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός. Με απλά λόγια έξτρα παιχνίδια και καταπόνηση αν δε γίνει και η σωστή διαχείριση στο ρόστερ.
Είναι δεδομένο πως η ενίσχυση φωνάζει από χιλιόμετρα μακριά. Ακόμα και ο Σέρβος τεχνικός το ανέφερε σε δηλώσεις του. Και δεν είναι κρυφό ότι ο Παναθηναϊκός «σκανάρει» την αγορά προκειμένου να βρει λύσεις που θα τον ανεβάσουν επίπεδο. Όμως αυτό που τον πληγώνει συνεχώς είναι οι παράπλευρες απώλειες!
Απουσίες: Η λέξη που μισεί περισσότερο από κάθε άλλη ο Γιοβάνοβιτς

Κι ερχόμαστε στο σημείο-κλειδί του άρθρου. Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει χτίσει κάτι εξαιρετικό κι αυτό του δίνει τη δυνατότητα ν’ απολαμβάνει τα προνόμια της πρώτης θέσης. Ωστόσο δε γίνεται μια ομάδα να δοκιμάζεται συνεχώς, καθώς προκύπτει κι ένα καινούργιο πρόβλημα.
Οι πράσινοι είχαν στερηθεί από τον πρώτο γύρο και για όλη τη σεζόν τους Αϊτόρ-Τρουιγέ, ενώ προβλήματα τραυματισμών είχαν κι άλλοι κομβικοί παίκτες (Παλάσιος, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Χουάνκαρ κ.α.). Ο Γιοβάνοβιτς έφτασε στο σημείο να παίζει χωρίς τα 3/4 της βασικής του άμυνα και με αλχημείες στην επιθετική γραμμή προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.
Βάσει αποτελεσμάτων, τα κατάφερε αλλά για πόσο ακόμα οι πράσινοι θ’ αντέξουν σ’ αυτή την κατάσταση; Θυμίζουμε πως η προετοιμασία στην Κύπρο έγινε δίχως να υπάρχουν σημαντικά γρανάζια στη μηχανή του Γιοβάνοβιτς, καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών.
Πλήγμα με Γκάνεα κι… ώρα σημαντικών αποφάσεων
Τελευταίο θύμα των προβλημάτων για τους πράσινους ήταν ο Κρίστιαν Γκάνεα. Ο Ρουμάνος μπακ προσβλήθηκε από τον covid και η ατυχία του χτύπησε για τα καλά την πόρτα. Παρουσίασε επιπλοκές και εξαιτίας αυτής της κατάστασης θα χρειαστεί να απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τρεις μήνες.
Αυτό σημαίνει πως ο Χουάνκαρ θα μείνει μόνος του μέχρι τον Μάρτιο περίπου. Στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός θα δώσει πολλά και σημαντικά ματς, ενώ κι ο Ισπανός ακραίος αμυντικός δεν είναι δυνατόν να βγάλει δεύτερη σερί σεζόν παίζοντας ακατάπαυστα. Στην καλύτερη θα κλατάρει και στη χειρότερη θα εμφανίσει κι εκείνος μυϊκούς τραυματισμούς.
Κάπως έτσι ο Γιοβάνοβιτς βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ σημαντική απόφαση. Όταν θα βγει στην αγορά για αριστερό μπακ να κάνει τη σωστή επιλογή προκειμένου να προσφέρει άξια εναλλακτική λύση στον Ισπανό μπακ. Να αναφέρουμε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον μπαλαντέρ Σάντσες εκεί και να υποστηρίξει περισσότερο σαν εναλλακτική του Κώτσιρα το project που λέγεται Βαγιαννίδης.
Οι πράσινοι όμως δεδομένα πλέον θα τσεκάρουν την αγορά και θα ήθελαν να πάρουν κάποιον έτοιμο και καθαρό αριστερό μπακ, καθώς είναι πολλά τα ρίσκα που θα παρθούν σε αντίθετη περίπτωση. Όπως και να έχει όμως ο Σέρβος τεχνικός και οι συνεργάτες του καλούνται να λύσουν μια πολύ δύσκολη εξίσωση που δημιουργήθηκε μέσω διάφορων συνθηκών που δεν προκάλεσε το Τριφύλλι!
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Ένταση Μπακασέτα-φίλων Παναθηναϊκού έξω από τη Λεωφόρο (vid)
- Ραγδαίες εξελίξεις με Γιαμπουσέλε: Οι Νικς τον έστειλαν στους Μπουλς!
- Παναθηναϊκός: Η «ακατανόητη» αλλαγή και οι μεταγραφές που δεν έγιναν
- Παναθηναϊκός μεταγραφές: Τόσα ζητάει για Ντουάρτε ο Αστέρας
- Παναθηναϊκός: Το «κλειδί» που θα ξεκλειδώσει την υπόθεση Γιαμπουσέλε