Παναθηναϊκός: Πέτυχε τον πρώτο αριθμό του λαχείου ο Αλαφούζος!

Αλαφούζος - Γιοβάνοβιτς τα είπαν επί 2,5 ώρες στην πτήση για Πράγα!

Παναθηναϊκός: Η θέληση στα ντέρμπι είναι αυτή που σχεδόν πάντα κάνει τη διαφορά. Καταργεί κάθε βαθμολογική διαφορά, κάνει τον θεωρητικά χειρότερο να μοιάζει για ενενήντα λεπτά πιο ψυχωμένος, πιο εύστροφος, πιο δυνατός, πιο πεινασμένος.

Στα μεγάλα παιχνίδια χρειάζονται φυσικά και οι διάφοροι Παλάσιος, Σποράρ, Αϊτόρ, Μπερνάρ περισσότερο από τους νεαρούς και τους εργάτες: οι μικροί είναι για να τρέχουν.

Έτσι κερδίζονται τα ντέρμπι. Με ψυχή, πλάνο, προσπάθεια, ενέργειες από τους σταρ και λίγη απαραίτητη τύχη. Αν ο Ιβάν βγει αλώβητος και από την Τούμπα, ποιος τον πιάνει μετά. Το στυλ του, το look του μπορεί να είναι παλιομοδίτικα αλλά ο τύπος δεν μασάει και μπράβο του.

Επιβλήθηκε στους παίκτες χωρίς να παριστάνει τον στοργικό πατερούλη (αλλά ούτε και τον δικτάτορα), έμαθε στον ΠΑΟ να παίζει άμυνα, εμφάνισε μια ομάδα που γνώριζε καλά τις δυνατότητες του αντιπάλου αλλά και τις αδυναμίες του.

Κυρίως έκοψε μαχαίρι τη χαλαρότητα, έβαλε τον ΠΑΟ να πιέσει, αξιοποίησε περισσότερο τα εξτρέμ του, ανέδειξε παίκτες κι έγινε αγαπητός στο κοινό σε χρόνο dt. Πέτυχε τον πρώτο αριθμό του λαχείου μαζί του ο Γιάννης Αλαφούζος. Μετά τα πειράματα με τους Ισπανούς και τον Μπόλονι ο ιδιοκτήτης το πάει καλά.

Στάθηκε δίπλα στον προπονητή διώχνοντας παίκτες που γκρίνιαζαν. Αποφάσισε την επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο, πράγμα που αποδείχτηκε χρήσιμο. Είναι ο μοναδικός προνομιακός συνομιλητής της κυβέρνησης, όχι τυχαία όλα δείχνουν ότι το τριφύλλι θα αποκτήσει μαζί του γήπεδο. Απαλλαγμένος από την οξεία γκρίνια του κόσμου, ο Αλαφούζος (ο Ιβάν δηλαδή) φτιάχνει ένα Παναθηναϊκό που όλα δείχνουν πως θα έχει συνέχεια.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr