Παναθηναϊκός: Η ομάδα από την άνοιξη είναι …μια δήλωση!

Παναθηναϊκός-Μεταγραφές: Από αναπληρωματικός... πήρε φανέλα βασικού

Προφανώς και δεν γίνεται να μην συμφωνήσεις με τα θερμά λόγια που εκφράζουν οι ουδέτεροι για την κατασκευή και την προοπτική του Παναθηναϊκού.

Πως μπορείς άλλωστε να διαφωνήσεις για πράγματα που μόνο άρρωστοι μπορούν να υψώσουν αμφιβολίες; Ο κόσμος περιμένει πολλά, κυρίως να εξαργυρώσει το κλαμπ την ανωτερότητά του με πολλούς τίτλους προσεχώς, κούπες που λείπουν δραματικά εδώ και δεκαετίες.

Έχουμε ακούσει πολλές φορές τον Ιβάν να λέει ότι ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, ονειρεύεται ένα σύνολο που θα δείχνει ποιο είναι και σε τι ποδόσφαιρο πιστεύει. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να το πουν αυτό.

Δεν έχουμε ακούσει αρκετούς προπονητές να μιλούν για το είδος του ποδοσφαίρου το οποίο πιστεύουν και να γίνονται κατανοητοί. Ο Παναθηναϊκός από πέρσι την άνοιξη είναι μια δήλωση.

Μια αναφορά πεποίθησης «αυτοί είμαστε, έτσι γουστάρουμε ν’ αγωνιζόμαστε και θέλουμε να πάμε μπροστά παίζοντας ΕΤΣΙ». Εκεί δηλαδή που άλλοι παίζουν 4-3-3 για αμυντική ασφάλεια και για να εφαρμόσουν σύστημα αντεπιθέσεων, το τριφύλλι το εφαρμόζει για να κυριαρχήσει και να βάλει στα αντίπαλα καρέ 6-7 ποδοσφαιριστές του.

Αν αποδειχθούν τόσο καλοί όσο λένε Βέρμπιτς, Μπερνάρ κι αν ο Γιοβάνοβιτς τολμήσει περισσότερο με τον Βαγιαννίδη (κάποια στιγμή) ως μέσα δεξιά, το βλέπουμε, έρχεται, ζυγώνει…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr