«Σημάδια» υπάρχουν για να ριζώσει στον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Δεν είναι πρώτη επιλογή ο Βιτάλ

Ξέρετε τι μας αρέσει περισσότερο στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Ότι δεν δείχνει να έχει άγχος. Όταν περνάς από τον ΑΠΟΕΛ και την Αραβία σε μια ομάδα που πεινά για τίτλους κι έχει συσσωρεύσει πάνω της τρομερή πίεση είναι ανθρώπινο να πιστεύεις ότι με καλύτερους παίκτες θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Ξεχνάς όμως ότι οι συνθήκες και οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου είναι διαφορετικοί, το ίδιο οι απαιτήσεις, το στρες κι όλα αυτά δεν είναι λεπτομέρειες. Ο κόουτς ειδικά στην Κύπρο ήταν εξέχων μέλος σε ένα αυστηρά προστατευόμενο περιβάλλον, στο «θερμοκήπιο» του ΑΠΟΕΛ που δεν άφηνε το παραμικρό να τον διαβάλει. Ότι κι αν συνέβαινε ο ίδιος ήταν υπεράνω κριτικής, προστατευόμενος από ανθρώπους που ήταν 100% σίγουροι για την αξία του.

Στο Κορωπί βρήκε πολλά… κενά, αλλά αυτό που μας «γυάλισε» σε εκείνον είναι ότι εργάζεται απερίσπαστος (παρά τις μαζεμένες ήττες που ήρθαν πέρσι), με την σιγουριά του κόουτς που δεν δίνει εξετάσεις. Το ποδόσφαιρο είναι σύνθετο παιχνίδι, πολλές φορές επιβραβεύει ορθές επιλογές και συμπεριφορές περισσότερο από ιδέες και άσκοπα ξοδέματα.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προετοιμαζόμαστε ότι ο Γιοβάνοβιτς όχι μόνο θα ριζώσει στο Κορωπί (ουδείς άλλος το έχει πετύχει) αλλά θα σηκώσει και πολλά τρόπαια!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr