Παναθηναϊκός-Μεταγραφές: Ιδανικός προορισμός το Τριφύλλι

Σπόραρ: «Πάμε ΠΑΟ» και μυθική ατάκα για τους οπαδούς!

Μπορεί ο Αντράζ Σποράρ να γράψει ιστορία στην ελληνική λίγκα;

H αλήθεια είναι ότι οι δεξιότητες του μπορούν να απορροφηθούν απόλυτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στα μέρη μας να βιώσει βασιλικά αισθήματα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που τον βλέπουν και θυμούνται κάτι από Μάρκους Μπεργκ.

Το…σπαγκάτο στην Κρήτη, το ωραίο γκολ με την Σλάβια, το κερδισμένο πέναλτι με υπέροχο τσίμπημα μπάλας στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό φέρνουν στο νου τον King Marcus, με τον Σλοβένο να δείχνει μέσα από 5-6 επαφές με το τόπι πως το κατέχει άριστα το σπορ.

Στην Πορτογαλία και την Αγγλία έκανε καλή καριέρα αλλά ποτέ του δεν αισθάνθηκε αναντικατάστατος.

Ο Αντράζ είναι ότι πρέπει για το «από εδώ» ποδόσφαιρο. Δεν είναι αδύναμος στη προσωπική φάση, εφόδιο πολύ σημαντικό για να επιβιώσει ένας φορ στη δική μας λίγκα όπου ο αντίπαλος σε περιμένει με 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα.

Μιλάμε για έναν διαφορετικό κόσμο σε σχέση με το ποδόσφαιρο που παίζεται στα προηγμένα πρωταθλήματα μα ο έμπειρος στράικερ δεν δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Το θέμα είναι ότι ενώ σε εκείνες τις λίγκες (με μεγάλη διαφορετικότητα σε επίπεδο χώρων και ταχύτητας) ο Σποράρ θα κρινόταν λίγο πιο πάνω average player, στα μέρη μας μπορεί εύκολα να γίνει ο νο1 φορ κι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Μπορεί η Ελλάδα να αποτελέσει το ιδανικό περιβάλλον για τα προσόντα του και το τριφύλλι να αποδειχθεί ιδανικός προορισμός.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News