Μπερνάρντ: «Ο πατέρας μου ήθελε Παναθηναϊκό, θα δώσω και τη ζωή μου για το σύλλογο!» (vid)

Μπερνάρντ: «Ο πατέρας μου ήθελε Παναθηναϊκό, θα δώσω και τη ζωή μου για το σύλλογο!» (vid)

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημοσίευσε ένα βίντεο με την πρώτη συνέντευξη του Μπερνάρ ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ο Βραζιλιάνος μίλησε για τους στόχους του και ξεκαθάρισε ότι θέλει να πετύχει πολλά πράγματα με την πράσινη φανέλα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά:

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού;

Μου τηλεφώνησε ο ατζέντης μου γιατί ψάχναμε μια νέα δοκιμασία σε έναν Σύλλογο που θα νιώσω σαν το σπίτι μου. Όταν άκουσα για την πρόταση, χάρηκα. Ο τρόπος που με προσέγγισε ο Παναθηναϊκός έκανε την διαφορά γιατί το σημαντικότερο είναι να νιώθεις σαν το σπίτι σου σε μία ομάδα και ο Παναθηναϊκός το πέτυχε αυτό.

Είχες και άλλες προτάσεις από ομάδες. Η προσέγγιση του Παναθηναϊκού σε κέρδισε;

Όταν έχω προτάσεις από κάποιες ομάδες, μπαίνω στο google και μαζεύω πληροφορίες ώστε να καταλάβω την ομάδα. Όταν οι άνθρωποι της ομάδας μου μίλησαν, με ηρέμησαν δεν μιλήσαμε μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και την ζωή και ένιωσα καλά για όσα έκαναν για μένα. Ήμουν πολύ χαρούμενος και ανυπομονούσα βλέποντας βίντεο με τον κόσμο και το πόσο αγαπούν το ποδόσφαιρο και δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα στους αγώνες. Τι άλλο να ζητήσω; Θέλω να δώσω πολλά στο Σύλλογο και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Όλα αυτά με έκαναν να επιλέξω τον Παναθηναϊκό.

Πως ήταν το πρώτο 24ωρο σου στην Ελλάδα;

Δεν περίμενα αυτή την υποδοχή όμως πριν έρθω στην Ελλάδα έβλεπα φωτογραφίες που έγραφαν πάμε στο αεροδρόμιο να υποδεχτούμε τον Μπερνάρ. Ο κόσμος τραγουδούσε συνθήματα, ήταν τρομερή εμπειρία και με έκανε πολύ χαρούμενο. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο και είμαι τυχερός που το έζησα. Τώρα πρέπει να απαντήσω. Η απάντηση μου είναι η  σκληρή δουλειά καθημερινά, η σκληρή προπόνηση και να πηγαίνω στους αγώνες σκεπτόμενος μόνο την νίκη γιατί σιχαίνομαι την ήττα. Μισώ να χάνω οπουδήποτε. Για να γίνουμε πρωταθλητές θα πρέπει να έχουμε αυτή την νοοτροπία.

Η μεταγραφή σου έκανε εντύπωση σε όλη τη χώρα. Σε αγχώνουν οι υψηλές προσδοκίες;

Όταν παίζεις ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να γίνεσαι καλύτερος. Γενικά στην ζωή πρέπει να προσπαθείς πάντα να βελτιώνεσαι. Όταν είσαι κάπου που δεν υπάρχει πίεση, μένεις στάσιμος. Υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης το οποίο θα σε κάνει καλύτερο.

Έχεις παίξει σε μεγάλες ομάδες και στην Εθνική Βραζιλίας. Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος σου με τον Παναθηναϊκό;

Όπως λέω στα κοντινά μου άτομα, κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να έχει στόχους ειδικά στο ποδόσφαιρο. Γιατί αν σταματήσεις να προσπαθείς, δεν μπορείς να ανέβεις επίπεδο. Στόχος μου είναι να γράψω ιστορία με τον Σύλλογο. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. οπότε θα προσπαθήσω να κατακτήσω τίτλους και να γράψω το όνομα μου στην ιστορία της ομάδας. Ήμουν 22 χρονών όταν έπαιξα στο Παγκόσμιο Κύπελλο κα είναι μια τεράστια εμπειρία που αναζητούν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Έπαιξα στην Σαχτάρ και σε άλλες ομάδες όπου είχα καλές και κακές στιγμές από τις οποίες μαθαίνεις και προσπαθείς να βελτιωθείς.

Μίλησες με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα για τον Παναθηναϊκό;

Έπαιξα μαζί του στην Ατλέτικο Μινέιρο αλλά δεν του τηλεφώνησα γιατί από όλα όσα μου πρόσφερε ο Παναθηναϊκός ήταν τόσο καλά και ένιωσα σαν το σπίτι μου οπότε δεν χρειάστηκε να τηλεφωνήσω σε κανέναν. Το σημαντικό είναι αυτό που νιώθεις και αυτό που ένιωσα στο αεροδρόμιο ήταν το καλύτερο συναίσθημα. Ένιωσα πόσο αγαπούν το ποδόσφαιρο στο πετσί μου. Ο πατέρας μου μου είπε ότι ήταν χαρούμενος που ήρθα εδώ γιατί δεν του άρεσε καθόλου που πήγα στα Εμιράτα. Η αδερφή μου με πληροφόρησε ότι ο πατέρας μου έβλεπα συνέχεια βίντεο από την άφιξη μου και θα είναι καλό για μένα και την οικογένεια μου να βρίσκομαι σε μία σπουδαία πόλη και να παίζω ποδόσφαιρο σε μία σπουδαία ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Τι μπορείς να υποσχεθείς στο κόσμο της ομάδας;

Θέλω να υποσχεθώ τίτλους και να φτάσουμε την ομάδα στο υψηλότερο σημείο αλλά δεν γίνεται γιατί υπάρχουν και άλλες ομάδες αλλά σίγουρα θα υποσχεθώ ότι θα δίνω πάντα το καλύτερο μου εαυτό, την ζωή μου στους αγώνες και στις προπονήσεις και θα παλέψω για την φανέλα και τους συμπαίκτες μου. Ανυπομονώ για νίκες και πιστεύω ότι όποιος έχει αυτή τη οπτική έχει καλές πιθανότητες να κατακτήσει τίτλους.

Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση;

Δεν έχω αγαπημένη θέση. Πρέπει να μαθαίνεις κάθε θέση γιατί σε κάθε αγώνα μπορεί να χρειαστεί να αγωνιστείς οπουδήποτε. Πάντα κοιτάω τι θέλει ο προπονητής από μενα αλλά και από τους συμπαίκτες μου. Μπορώ να παίξω στον άξονα και στα άκρα ενώ έπαιξα και στο κέντρο προς τα αριστερά στην Έβερτον με προπονητή τον Αντσελότι. Πάντα προσπαθώ να καταλαβαίνω το παιχνίδι και πιο πολύ έχω αγωνιστεί στα αριστερά και είναι καλό που τα τελευταία χρόνια οι ομάδες προσπαθούν να φέρουν την μπάλα προς τον άξονα γιατί δεν μου αρέσει να παίζω πάνω στη γραμμή αλλά να συγκλίνω. Εξαρτάται από τον προπονητή μου το που θα παίξω.

Σκέφτεσαι την επιστροφή σου στην Εθνική Βραζιλίας;

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στη ζωή. Ήταν τιμή μου να παίζω στην Εθνική με τόσους καλούς συμπαίκτες με τρομερές ικανότητες. Όποιος δεν σκέφτεται την Εθνική ομάδα λέει ψέματα αλλά για να έχω πιθανότητες να επιστρέψω πρέπει να τα πάω πολύ καλά εδώ. Εάν κερδίζουμε τίτλους, μπορεί να συμβεί. Δεν θα είμαι ικανοποιημένος αν σκοράρω αλλά η ομάδα μου δεν κερδίζει. Όλα πρέπει να γίνουν σωστά. Θα δώσω και την ζωή μου για τον Σύλλογο και μετά θα σκεφτώ τι παράπλευρα κέρδη μπορεί να υπάρξουν.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News