Παναθηναϊκός-Conference: Ταμπέλα στο Κορωπί

Παναθηναϊκός-Conference: Ταμπέλα στο Κορωπί

Η Σλάβια είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα την οποία ο Παναθηναϊκός στα μεταξύ τους ματς οφείλει να εξωθήσει την επίθεση της στα σημεία που αυτή θα αναγκαστεί να εκφραστεί περισσότερο μέσα από ένστικτο κι όχι από δουλεμένες φάσεις στην προπόνηση.

Για να φτάσει εκεί όμως η πράσινη άμυνα πρέπει να δουλέψει μακριά από τη μπάλα. Μόνον έτσι θα ακυρώσει τη ροή στη κυκλοφορία, τις καλές ματιές από τις πίσω γραμμές και την έξτρα πάσα, οδηγώντας τον αντίπαλο στο να στρεσαριστεί.

Σε αυτό τον τομέα η ελληνική άμυνα τα πάει καλά αν αποκωδικοποιήσουμε όσα είδαμε/διαβάσαμε στα ματς απέναντι σε Λεβερκούζεν-Γουότφορντ.

Το περίφημο «τρέχουμε παντού και δεν αφήνουμε ακάλυπτους χώρους» πρέπει να αποτελεί ταμπέλα στα αποδυτήρια των πράσινων καθ’ όλη τη διάρκεια των ματς με τους Τσέχους.

Το να παίζεις άμυνα από την περιοχή του αντιπάλου μπορεί να δώσει τη πολυτέλεια βοηθειών από φορ-εξτρέμ μιας κι ο συνδυασμός μήκους-ποδιών θα είναι εκεί, ειδικά αν ο Ιβάν ποντάρει στον Φώτη Ιωαννίδη.

Φυσικά, επειδή το ποδόσφαιρο είναι συνέχεια και παίζεται και στις δύο πλευρές του γκαζόν, σε ένα τέτοιο σχηματισμό θα είναι κομβικής σημασίας το target shooting των επιτιθέμενων που καλούνται να είναι ουσιαστικοί στα κύρια καθήκοντά τους εκτός από τα ανασταλτικά.

Δημήτρης Στρατής

Exit mobile version