Παναθηναϊκός: Οι δύο ενδεκαδάτοι που ορίζουν τον τελικό

Παναθηναϊκός-Μεταγραφές: Φέτος που τους βρήκε, λείπει επιθετικός

Με Παλάσιος, Αϊτόρ στο χορτάρι τα πράγματα θα είναι πιο σύνθετα για τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Αμφότεροι είναι σε …ημιάγρια κατάσταση, μπορούν να ανοίξουν την άμυνα του αντιπάλου και να προσφέρουν καθαρές εκτελέσεις σε όποιον παίκτη βρεθεί κοντά τους ή να δημιουργήσουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους.

Με τους δύο σε φόρμα το τριφύλλι προφανώς έχει καλύτερη κυκλοφορία μπάλας ενώ βγαίνουν καλύτερα τα μαρκαρίσματα στις πλευρές χάρη στην άριστη τακτική παιδεία του νοτιοαμερικάνου που πρεσάρει και δεν αφήνει ακάλυπτο τον μπακ του.

Με αυτούς κεφάτους η μπάλα θα φτάνει με μεγαλύτερη συχνότητα στον φορ, οι εξτρέμ μπορούν να ορίσουν την τύχη του τελικού.

Ο Παναθηναϊκός έχει προσθέσει στα γνωρίσματά του τον κυνισμό και την σκληράδα σε χαμηλά μέτρα που είχε δώσει στην ομάδα πέρσι ο Λάζλο Μπόλονι, αλλά η καλή χημεία των πλάγιων με τους κεντρικούς μέσους προσφέρουν πιο σύγχρονο ποδοσφαιρικό πλάνο, βοηθούμενο από την μεγαλύτερη ποιότητα που υπάρχει στο φετινό ρόστερ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News