Τα ματς που «σημάδεψαν» τον Παναθηναϊκό: Στην 5η θέση... αντί στην 2η! (vids)

Υψηλή η απόδοση του Παναθηναϊκού στο Γεντί Κουλέ

Τα παράπονα για τη διαιτησία από πλευράς Παναθηναϊκού «ακούστηκαν» τις περασμένες εβδομάδες έντονα, οι «πράσινοι» γύρισαν την πλάτη τους στον Κλάτενμπεργκ και στα πλέι οφ… ένας Θεός ξέρει τι θα γίνει.

Το Τριφύλλι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στην έδρα του, την Λεωφόρο, όμως, εκτός έδρας περιορίζεται στη μετριότητα και δεν βγάζει αντιδράσεις, όταν μένει πίσω στο σκορ. Ωστόσο, το τελευταίο γεγονός δεν είναι «άλλοθι» για να δικαιολογηθεί η 5η θέση μια στροφή πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Αστέρας Τρίπολης

Τόσο στο εντός όσο και στο εκτός έδρας, ο Παναθηναϊκός «ξέσπασε» διαιτητικά για τα… αυστηρά πέναλτι που καταλογίστηκαν εις βάρος του (κυρίως στην Τρίπολη). Ο Πούγγουρας δεν φαίνεται να βρίσκει τον Μπαράλες στο «Θ. Κολοκοτρώνης», ενώ στον επαναληπτικό το πόδι του Σάντσες δεν ανατρέπει επί της ουσίας τον αντίπαλο.

ΠΑΟΚ

Σε μια κατάμεστη Λεωφόρο σε ντέρμπι (!) ο διαιτητής Γκράντε δίνει την εσχάτη των ποινών εις βάρος του Παναθηναϊκού σε ένα κομβικό σημείο στο 86ο λεπτό. Ο Βιγιαφάνιες φαίνεται να μην ανατρέπει τον αντίπαλό του, αλλά ο τελευταίος να πηγαίνει πάνω στο απλωμένο πόδι του Αργεντινού. Επίσης, φαίνεται να υπάρχει ανατροπή πέναλτι στον Βέλεθ για το 2-2 (στο Αγρίνιο δόθηκε ακριβώς η ίδια παράβαση πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού). Στην Τούμπα, δε, έγινε το αδιανόητο. Ο Αϊτόρ δέχθηκε πολύ σκληρό χτύπημα που θα μπορούσε να του… στοιχίσει με βαρύ τραυματισμό, ωστόσο, πέρασε στο… ψιλό και αυτή η φάση που θα έδινε στους πράσινους ισχυρό προβάδισμα με 2-0 στην Θεσσαλονίκη.

ΟΦΗ (εκτός)

Εδώ έγινε το «χειρουργείο» της χρονιάς που θα μνημονεύεται τουλάχιστον για την τρέχουσα δεκαετία. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για παρεμπόδιση του Ντουρμισάι πάνω στον Μπρινιόλι στο 1-0, για πέναλτι στον Βιτάλ, για επιθετικό φάουλ σε ένα ακόμα γκολ του ΟΦΗ στον Χουάνκαρ, για αποβολή «φάντασμα» στον Βιγιαφάνιες.

Βόλος (εκτός)

Μια αποβολή από το… πουθενά στον Σάντσες ανέτρεψε τις ισορροπίες σε ένα ματς, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν θέμα χρόνου να σκοράρει με πάρα πολλές (επικίνδυνες) τελικές στο πρώτο 30λεπτο.

Παναιτωλικός (εκτός)

Φάουλ… φάντασμα δίνει την ευκαιρία στον Μεντόζα να κάνει το 1-0. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί μια αμφιλεγόμενη φάση με τον Σάρλια να βάζει γκολ, αλλά κανέναν να μην μπορεί να πει με ασφάλεια αν ο Βέλεθ βρισκόταν εντός γηπέδου, όταν πιάνει την κεφαλιά πάσα ή εκτός.

Bonus: ΑΕΚ (εντός)

«Γεφυρώνοντας» τέλος, τη φάση Βέλεθ – Σάρλια, υπάρχει και η φάση Παλάσιος – Στάνκοβιτς, καθώς και σε εκείνη τη φάση ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιθανό να είχε βρει γκολ, όμως, η απουσία του goal line technology στοίχισε για ακόμη μια φορά στους πράσινους.

Για κάντε τα μαθηματικά, λοιπόν…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News