Τα χαρακτηριστικά του φορ που ψάχνει ο Γιοβάνοβιτς - Το «κανόνι» από τις ΗΠΑ και οι δυσκολίες

Τα χαρακτηριστικά του φορ που ψάχνει ο Γιοβάνοβιτς - Το «κανόνι» από τις ΗΠΑ και οι δυσκολίες

Τα πρώτα δείγματα από το τι είδους φορ θέλει στον Παναθηναϊκό έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος εξετάζει την πολύ δύσκολη περίπτωση του Γκιάσι Ζάρντες, σε περίπτωση που πουληθεί ένας εκ των Μακέντα ή Καρλίτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newspao.gr, o Γιοβάνοβιτς βλέπει στο πρόσωπο του 29χρονου φορ έναν υψηλόσωμο, ταχύτατο επιθετικό που γεμίζει την περιοχή, αλλά μπορεί να παίξει και περιφερειακά, ενώ παράλληλα έχει εξαιρετική τεχνική.

Ο 29χρονος Ζάρντες αγωνίζεται όλη του την καριέρα στο MLS, ενώ είναι 59 φορές διεθνής (13 γκολ) με τις Η.Π.Α.. Κατά την παρουσία του σε Κολούμπους Κρου και ΛΑ Γκάλαξι σκόραρε 95 γκολ και μοίρασε 31 ασίστ σε 258 παιχνίδια!

Ποιες οι δυσκολίες; Ο Αμερικανός φορ αμείβεται με περίπου 1.2 εκ. ευρώ, ενώ έχει και συμβόλαιο σε ισχύ ως τον Δεκέμβρη του 2021. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του θα ζητήσει οικονομικό αντάλλαγμα, καθώς δεν διαπραγματεύεται να τον χάσει δωρεάν. Επιπλέον, ο Ζάρντες έχει την οικογένεια του στις Η.Π.Α. και δεν είναι σίγουρο το κατά πόσο θα ήθελε να κάνει το βήμα προς την Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φαίνεται, μάλιστα, να συνέλλεξε πληροφορίες για τον παίκτη από τον Βέλικο Παούνοβιτς, συμπατριώτη του πρώην προπονητή των Σικάγο Φάιρ του MLS.

Ο Ζάρντες είναι μία από τις αρκετές περιπτώσεις που εξετάζονται χωρίς να έχει υπάρξει κάτι προχωρημένο, καθώς θα πρέπει να αποχωρήσει ένας εκ των Μακέντα ή Καρλίτος (αν όχι και οι δύο) για να έρθει βασικός φορ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News