Παναθηναϊκός: Τον αφήνεις και φεύγει ή τον κρατάς και τον βελτιώνεις;

Παναθηναϊκός: Τον αφήνεις και φεύγει ή τον κρατάς και τον βελτιώνεις;

Οι ξένοι σκάουτερ διέκριναν το ταλέντο του Χουάν Περέα στο Βόλο και ήδη ομάδες από την Σκωτία και των μικρότερων κατηγοριών της Αγγλίας ορέγονται τον Κολομβιανό επιθετικό.

Πλάκα έχει να πάει εξωτερικό και να βγάλει μάτια. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια παρότι βρέθηκε να δουλεύει με εξαιρετική πρώτη ύλη (επί Αναστασίου, επί Δώνη) δεν επένδυσε στο ταλέντο, απεναντίας αδιαφόρησε, ξεπούλησε, “έθαψε” παίκτες.

Ο Περέα ήρθε Ελλάδα μετά από πρόταση του Σπύρου Μαραγκού που διέκρινε…φλέβα στον πιτσιρικά. Δεν είναι μικρό πράγμα να βρίσκεσαι στις ακαδημίες της Πόρτο. Είναι τίτλος τιμής, στολίδι στο βιογραφικό κάθε ποδοσφαιριστή. Ειδικά, όταν μιλάμε για την ομάδα U19 των δράκων που το 2019 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας και το UEFA Youth League.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή ο τεχνικός του συλλόγου Μάριο Σίλβα χρησιμοποίησε 36 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, εξάλλου ο στόχος είναι η εξέλιξη, ο καταμερισμός του χρόνου και όχι τόσο οι τίτλοι.

Ο Χουάν είχε την… ατυχία να πέσει πάνω στο wonderkid των ακαδημιών τον φοβερό και τρομερό 17χρονο Φάμπιο Σίλβα, ο οποίος τελείωσε την σεζόν με 33 γκολ. Ακόμα κι έτσι όμως ο Κολομβιανός επιθετικός ήταν 11ος σε παιχνίδια (29) και 13ος σε λεπτά συμμετοχής με 1641.

Ήταν 5ος σκόρερ με 8 γκολ, ερχόμενος πολύ συχνά από τον πάγκο για να δώσει επιπλέον επιθετική ώθηση, όταν οι νεαροί δράκοι το χρειάζονταν. Ήταν μεν άτεχνος και με κάμποσες ατέλειες αλλά το παιδί πέρσι έκανε την πρώτη του επαγγελματική περίοδο, δίχως ο οργανισμός να επιμένει μαζί του και να τον βελτιώσει.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News