Αλεξανδρόπουλος: Το πακέτο του ακριβοπληρώνεται

Να παίζει βασικός!

Μόνο σπουδαίοι κεντρικοί χαφ μπορούν να εμφανίζουν ταυτόχρονα υψηλά νούμερα σε κερδισμένα τάκλιν, κλεψίματα, key passes και ντρίμπλες.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έχει κάνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ξεκίνημα από τα πλέι-οφ κι ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε το ταβάνι του.

Η παρέμβασή του μέχρι να ταξιδέψει η μπάλα έξω δεξιά και καταλήξει στο χέρι του Σάλιακα για το 1-0 δεν λέγεται απλώς κλέψιμο αλλά “απόσπαση πορτοφολιού”. Ακριβοπληρώνεται το σύνολο στοιχείων που δείχνουν πως αποτελείς ποδοσφαιριστή με ισόποση συμμετοχή στο ανασταλτικό/δημιουργικό παιχνίδι.

Βοηθώντας να γίνει πιο αποτελεσματικό το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού, η ομάδα πιο δημιουργική, απειλώντας περισσότερο στη μεταφορά μπάλας, ο μικρός γρήγορα θα κυκλοφορήσει σε ευρύτερη πιάτσα μάνατζερ ως κελεπούρι…

Με σοβαρότητα στο παιχνίδι που παραπέμπει σε μεγαλύτερη ηλικία ποδοσφαιρικής ωριμότητας, με πλεονεκτήματα και στο ανασταλτικό και στο δημιουργικό κομμάτι, ο Αλεξανδρόπουλος είναι το κορυφαίο πρότζεκτ που έχει στα χέρια του ο Λάσλο Μπόλονι. Ένα παιδί το οποίο δεν πρέπει να παίζει αραιά και που ως αλλαγή, αλλά να του προσφερθεί η ευκαιρία που δικαιούται: της καθιέρωσης.

Ισως να έχει έρθει η ώρα να παίξει στο κέντρο της άμυνας ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος έχει δείξει ότι διαθέτει την ηγετική στόφα και την εξυπνάδα να κάνει ακόμα καλύτερη καριέρα απ’ ότι στη μεσαία γραμμή. Eκλεισε πριν λίγες ημέρες τα 19 αλλά πάνω στο χορτάρι καταθέτει τεράστια ωριμότητα.

Ανακτήσεις κατοχής, κάλυψη χώρων, σωστές μεταβιβάσεις, ενέργεια στο παιχνίδι, ένας σύγχρονος κεντρικός χαφ.

Δημήτρης Στρατής

Δείτε πώς νίκησε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΣ Γιάννινα:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News