Βοτανικός: Απόλυτη επιβεβαίωση για έσοδα και εμπορικές χρήσεις

Έτσι θα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού - Η αποκάλυψη κατασκευάστριας εταιρείας (pics)

Ο Παναθηναϊκός με τις εξελίξεις στο γήπεδο του Βοτανικού αναμένεται να μπει σε νέα εποχή. Σε αυτό μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα έσοδα από το νέο γήπεδο…

Ενα πράγμα το οποίο βρισκόταν στον αέρα είχε σχέση με τις εμπορικές χρήσεις στο Βοτανικό και τα έσοδα που θα έχει ο Παναθηναϊκός από τις χρήσεις του νέου γηπέδου.

Το newspao.gr στις 20 Νοεμβρίου αποκάλυψε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα βρίσκεται σε θέση να εκμεταλλευτεί τα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις του συμπλέγματος, εκτός του νέου, σύγχρονου γηπέδου, διότι αυτά θα ανήκουν αποκλειστικά στο Δήμο.

Από κει και πέρα, στα έσοδα… εντός του γηπέδου, ο Παναθηναϊκός θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο και ανάλογα με τη συμφωνία στο ποσοστό θα παίρνει ο δήμος ένα συμβολικό ποσό για 25-40 χρόνια.

Κάτι που επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.
«Το έργο είναι με χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου. Όταν βάζει το 100% το ελληνικό δημόσιο, δεν μπορεί να μην έχει μερίδιο από τα έσοδα. Τα χρήματα δεν τα βάζει ούτε η ΠΑΕ ούτε ο Ερασιτέχνης. Πέρα από το οτι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα αποκτήσει τις καλύτερης εγκαταστάσεις με διαφορά θα πάρει η ΠΑΕ θα έχει γήπεδο για έναν αιώνα. Όσον αφορά σουίτες και ονομοτοδοσία είναι της ΠΑΕ.
Οι άλλες χρήσεις θα μοιραστούν με το Δήμο. Το έργο είναι με χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου. Όταν βάζει το 100% το ελληνικό δημόσιο, δεν μπορεί να μην έχει μερίδιο από τα έσοδα. Τα χρήματα δεν τα βάζει ούτε η ΠΑΕ ούτε ο Ερασιτέχνης. Πέρα από το οτι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα αποκτήσει τις καλύτερης εγκαταστάσεις με διαφορά θα πάρει η ΠΑΕ θα έχει γήπεδο για έναν αιώνα. Όσον αφορά σουίτες και ονομοτοδοσία είναι της ΠΑΕ. Οι άλλες χρήσεις θα μοιραστούν με το Δήμο», τόνισε χαρακτηριστικά στη NOVA.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News