Η παράδοση, ο Μπεκ και η επανεμφάνιση Αλαφούζου
Στις 12 Ιουλίου ο Παναθηναϊκός τύποις γηπεδούχος για τα πλέι-οφ δέχθηκε τρία γκολ από την ΑΕΚ (1-3) που είχε το βαθμολογικό κίνητρο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης με τους πράσινους να εμφανίζονται κουρασμένοι λόγω …κοντού ρόστερ.
Στις 12 Ιουλίου ο Παναθηναϊκός τύποις γηπεδούχος για τα πλέι-οφ δέχθηκε τρία γκολ από την ΑΕΚ (1-3) που είχε το βαθμολογικό κίνητρο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης με τους πράσινους να εμφανίζονται κουρασμένοι λόγω …κοντού ρόστερ.
Οι αντίπαλοι με εκείνο το τρίποντο έβαλαν τέλος σε ένα σερί 14χρόνων (!) αφού οι κίτρινοι είχαν να κερδίσουν εκτός έδρας το τριφύλλι από το 2006. Η ΑΕΚ ήθελε περισσότερο το παιχνίδι κι εκμεταλλεύτηκε την κούραση του Παναθηναϊκού αλλά και τη χρησιμοποίηση αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών από τον Γιώργο Δώνη που στο β΄ μέρος έβαλε στο ματς Περέα και Σερπέζη αντί Καμπετσή και Αλεξανδρόπουλου.
Παραλίγο να γίνουμε και μάρτυρες ενός…ιστορικού γεγονότος μιας και η ομάδα θα μπορούσε να μειώσει στην τελευταία φάση του αγώνα όταν ο Μπεκ μπήκε από δεξιά έκανε σέντρα σουτ, η μπάλα βρήκε στον Σβάρνα, άλλαξε πορεία και χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπάρκα.
Επιπλέον χάι-λάιτ εκείνου του αγώνα ήταν η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στα VIP του ΟΑΚΑ (δύο καθίσματα παραδίπλα απ’ τον επιστήθιο φίλο του, Σπύρο Θεοδωρόπουλο) στην επιστροφή του σε αγώνα Παναθηναϊκού μετά από 32,5 μήνες και το 1-0 της 28ης Οκτωβρίου 2017, με τον αιώνιο στη Λεωφόρο.
Από τότε -ένα μήνα μετά το τράβηγμα της οικονομικής… πρίζας- είχε να δώσει το παρών σε ματς του τριφυλλιού. Ο μεγαλομέτοχος ήταν στα high του το καλοκαίρι, ενώ μετά την αποχώρηση Νταμπίζα είχε αρχίσει να ασχολείται περισσότερο με τον Παναθηναϊκό.
Από τα συμβόλαια του Χατζηγιοβάνη, του Διούδη, του Πούγγουρα και του Κουρμπέλη μέχρι το γιατί έπαιζε αδιαλείπτως ο Χρήστος Δώνης κι όχι ο Ανουάρ. Σταδιακά το κέφι του έφτασε μέχρι του σημείου να …επανεμφανιστεί στο γήπεδο.
Δημήτρης Στρατής
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Καρπετόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός κάνει δήλωση πρωταθλητισμού» - Το στοιχείο που εντυπωσίασε
- Κατσαρός: «Για μένα υπάρχει ένας αθόρυβος πρωταγωνιστής - Βιαζόμαστε να κρίνουμε»
- Βαϊμάκης: «Από τα “ο Καμαρά είναι άχρηστος”, “ο Πένια κοντός”, φτάνουμε στο σήμερα»
- «Τελείωσε» τις αστειότητες η Λαμπαδαρίου: Η κρίσιμη φάση πριν το πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ
- Νίστρουπ στη συν. Τύπου: «Έξυπνη η απόφαση για Καμαρά» - Τι είπε για φάουλ σε Κάνγκουα και... πέναλτι