Έφυγε και δεν θα δούμε αυτό το πείραμα

Έφυγε και δεν θα δούμε αυτό το πείραμα

Αποχώρησε άρον άρον από τον Παναθηναϊκό ο Ντάνι Πογιάτος και δεν προλάβαμε να δούμε τη νέα του έμπνευση που έφερνε τον Μακέντα πίσω από τον Καρλίτος στο παιχνίδι του Ηρακλείου.

Πέρσι ο Ιταλός παίζοντας μόνος στην επίθεση δυσκολευόταν να βγάλει τις αρετές του, με το που έπαιξε μαζί με τον Περέα εμφανίστηκαν πιο έντονα τα πλεονεκτήματά του.

Παίζοντας πιο έξω από την περιοχή χρειαζόταν να κάνει περισσότερα κοντρόλ με πλάτη, να πηγαίνει πιο πολλές φορές σε υποδοχή μπάλας, να λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος, οπότε φαινόταν πόση μπάλα ήξερε, με τον Κολομβιανό την ίδια ώρα να “χτυπιέται” με τα αντίπαλα μπακ και να προσφέρει ενέργεια.

Ο Καρλίτος δεν είναι τόσο ορμητικός σαν το νεαρό νοτιοαμερικάνο, αλλά είναι ανώτερος σε τελειώματα κι έντονη παρουσία μέσα στο “κουτί”, θεωρητικά οι δύο φορ μπορούν να συνευρεθούν στο βασικό σχήμα αρκεί να έχεις πίσω τους αμυντικά χαφ “σκυλιά” και εξτρέμ που δεν θα παραμελούν τα αμυντικά τους καθήκοντα ώστε να υπάρχει ισορροπία.

Ο Καρλίτος πάντως ταλαιπωρούνταν τόσο καιρό άδικα παριστάνοντας τον εξτρέμ. Μπορεί πιο εύκολα να παίξει πρόσωπο προς την εστία, τα στόπερ θα έχουν το νου τους στον Ιταλό, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να βρει πιο εύκολα χώρους για να εκμεταλλευτεί το συνδυασμό τεχνικής κι εκτέλεσης που διαθέτει. Ο Μακέντα τα μυστικά της στρογγυλής θεάς τα ξέρει άριστα, ως ψευτο-επιτελικός μπορεί να εγγυηθεί καλά κοντρόλ, να βοηθήσει σε χτίσιμο επιθέσεων, γενικώς να κάνει την αντίπαλη άμυνα να τον αισθανθεί.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News