Τα δυο «διαμάντια» του Παναθηναϊκού και η μεταγραφή

Τα δυο «διαμάντια» του Παναθηναϊκού και η μεταγραφή

Με την ομάδα να ψάχνεται στο ξεκίνημα της σεζόν(όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του ποδοσφαίρου που αποδίδει) είναι θετικό αυτό που βγαίνει από την ΠΑΕ, πως ατονεί το ενδιαφέρον για απόκτηση κεντρικού χαφ (αν και ο Τσάβι Ρόκα ψάχνει στην αγορά για μέσο) και πως οι προπονητές εμπιστεύονται Αλεξανδρόπουλο, Σερπέζη.

Ο Πογιάτος έχει εντάξει με επιτυχία στο σύστημά τους “ατίθασους” χαφ απομονώνοντας τις αδυναμίες και τοποθετώντας τα δυνατά τους στοιχεία στο παιχνίδι του τριφυλλιού. Πολύ πάθος, στοχευμένο κάθετο τρέξιμο (ειδικά από τον Σωτήρη), αλληλοκαλύψεις, γενικώς “γεμάτα” παιχνίδια πλάι στους εμπειρότερους Κουρμπέλη, Αγιούμπ.

Είναι ενθαρρυντικό για τα παιδιά ότι πρώτη φορά στην καριέρα τους ο σύλλογος επικοινωνεί την εμπιστοσύνη που τα περιβάλλει , μοιράζοντάς τους συγκεκριμένο χρόνο, επιλεκτικά plays, δίχως να τα φορτώνει πίεση που πιθανότατα ακόμα οι νεανικοί τους ώμοι αδυνατούν να αντέξουν.

Ίσως όμως να ήρθε η στιγμή ν’ αναβαπτιστεί ο ρόλος τους, ν΄ ανέβουν στα μάτια του προπονητή τους στο rotation ως game changers στο υψηλότερο επίπεδο.

Το κίνητρο τους είνα μεγάλο, θέλει υπομονή, χρόνο, ανοχή σε κάποια (φυσιολογικά) λάθη που θα προκύψουν ώστε κάποια στιγμή οι μικροί να εναρμονιστούν με τη γραμμή και τις-υψηλές, ευελεπιστούμε -φιλοδοξίες του κλαμπ που μπαίνει στην αφετηρία ως 4ο φαβορί για τον τίτλο σύμφωνα με όσα βγάζουν οι στοιχηματικές εταιρείες.

Ακόμα δεν διαθέτουν το μεγάλο ποδοσφαιρικό ΙQ, πρόκειται όμως για παίκτες που κάνουν πιο αθλητικό τον ΠΑΟ, δίνοντας το δικαίωμα στον κόουτς να μπορεί να ανεβάσει ψηλότερα την γραμμή αμύνης του μεταφέροντας κι άλλη πίεση στον αντίπαλο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News