Βέλεθ: «Γι' αυτό επέλεξα Παναθηναϊκό - Ρωτήστε το Δώνη τι άποψη έχει για μένα»

Βέλεθ: «Γι' αυτό επέλεξα Παναθηναϊκό - Ρωτήστε το Δώνη τι άποψη έχει για μένα»

Ο Φραν Βέλεθ μίλησε για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, τον Τσάβι Ρόκα, τον Γιώργο Δώνη, τον Καρλίτος, τον Πογιάτος, τον Πούγγουρα, τον Σένκεφελντ και τον Μακέντα.

Διαβάστε ένα απόσπασμα όσων δήλωσε στην ιστοσελίδα sport24.gr:

– Πριν από τον Παναθηναϊκό είχες άλλες προτάσεις; Γιατί επέλεξες το τριφύλλι;

“Είχα κι άλλες προτάσεις πριν από τον Παναθηναϊκό. Πολλοί λένε ότι ήταν μια επιλογή χρημάτων, αλλά μόνο έτσι δεν ήταν. Εάν ήταν οικονομικό το κίνητρο θα πήγαινα στην Τουρκία, στη Σαουδική Αραβία. Ήταν θέμα πρότζεκτ και το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού είναι πολύ φιλόδοξο. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Αυτό ήταν το κλειδί για να πω το ναι”.

– Πώς σε έπεισε ο Τσάβι Ρόκα; Πότε ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία;

“Είναι πράγματα που συμβαίνουν. Μιλάς με τον έναν, μιλάς με τον άλλον, κάποιος σε πείθει, είναι θέματα εσωτερικά κάθε συλλόγου. Η συζήτηση με τον Τσάβι ήταν πολύ θετική. Ο Τσάβι μού εξήγησε το φιλόδοξο πρότζεκτ. Ήθελα κι εγώ να κατέβω στην Αθήνα για να παίξω”.

– Πολλοί λένε ότι το γυαλί ανάμεσα στον Γιώργο Δώνη και τον Τσάβι Ρόκα ράγισε στη μεταγραφή σου. Τι απαντάς;

“Δεν θεωρώ ότι έχω σχέση με τη διαμάχη του Δώνη με τον Ρόκα. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Δώνη τι άποψη έχει για μένα, εγώ την ξέρω την απάντηση. Δεν πιστεύω ότι έχει σχέση με μένα αυτή η διαμάχη”.

– Ποιους ρώτησες για να έρθεις στον Παναθηναϊκό; Με ποιους μίλησες;

“Τον Καρλίτος τον ξέρω, παίξαμε στην Πολωνία, έμαθα τα πάντα για το κλαμπ από αυτόν. Ξέρω και τον Διούδη και μίλησα και με αυτόν, καθώς έχουμε κοινό φίλο τον Τζανακάκη. Ο Δώνης είναι φίλος του Αναγνωστόπουλου, οπότε πήρα πληροφορίες. Ρώτησα για το πώς είναι η ομάδα”.

– Ο νέος προπονητής θα είναι Ισπανός. Γνωρίζεις προσωπικά τον Πογιάτος, έχεις μιλήσει μαζί του; Δεν είναι ρίσκο μια επιλογή ενός προπονητή που δεν έχει καθοδηγήσει πρώτη ομάδα σε επαγγελματικό επίπεδο ως πρώτος;

“Δεν τον ξέρω τον Ντάνι. Το θέμα του προπονητή δεν είναι και θέμα των παικτών. Ο Τσάβι σίγουρα επέλεξε τον πιο κατάλληλο προπονητή γι’ αυτό το πρότζεκτ και είμαι βέβαιος ότι θα τα πάμε καλά”.

– Ένας ακόμη Ισπανός που θ’ αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό την επόμενη σεζόν είναι ο Αϊτόρ. Έχεις μιλήσει;

“Τον Αϊτόρ δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Νομίζω τον αντιμετώπισα μια φορά, όταν αυτός έπαιζε στη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης κι εγώ στην Αλμερία. Ποδοσφαιρικά τον γνωρίζω, προσωπικά όχι”.

– Επιστρέφω στην απόφασή σου ν’ αγωνιστείς στον Παναθηναϊκό. Ποιος είναι ο στόχος σου για την επόμενη σεζόν;

“Ο Παναθηναϊκός στα επόμενα χρόνια θα επιστρέψει εκεί που ήταν. Στόχοι στο φιλόδοξο πρότζεκτ που μου παρουσιάστηκε είναι η επιστροφή στην Ευρώπη και η κατάκτηση ενός τίτλου. Γι’ αυτό θα πάμε και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Αυτό θέλω, να σηκώσω ένα τρόπαιο. Ο μεγάλος στόχος για τη νέα σεζόν είναι η επιστροφή στην Ευρώπη μετά από την απουσία τόσων ετών. Η ομάδα θα πάει καλύτερα και θα μεγαλώσει ξανά. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο στόχος, είναι και πρόκληση”.

– Το όνομά σου ακούστηκε για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ακόμη και ΠΑΟΚ. Δέχτηκες κρούση;

“Υπήρχαν επαφές όπως είπα. Όχι μόνο από την Ελλάδα. Από το Βέλγιο, την Τουρκία, ακόμη κι από την Ισπανία. Στο είπα και πριν, δεν κοιτάζω μόνο τα χρήματα, ούτε να παίξω μια ώρα μακριά από το σπίτι μου. Έψαχνα ένα πρότζεκτ. Κι ο Παναθηναϊκός είχε όλα όσα έψαχνα”.

– Στην Ελλάδα ο οπαδισμός είναι έντονος. Φοβήθηκες μήπως έχεις πρόβλημα όταν έγινε γνωστό ότι θα συνεχίσεις την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;

“Ήταν μια απόφαση που πήρα με όλα τα ρίσκα και θα πάω με αυτή την απόφαση μέχρι τέλους”.

– Στον Άρη με τη φανέλα βασικού από το σπίτι. Στον Παναθηναϊκό όμως θα πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν για να αποδείξεις ότι αξίζεις να είσαι. Ποια η γνώμη σου για τους Πούγγουρα και Σένκεφελντ;

“Ξέρω ότι όταν αλλάζεις ομάδα ξεκινάς από το μηδέν. Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Άλλαξα πολλές ομάδες. Ακόμη κι όταν αλλάζει ο προπονητής, ξεκινάς από το μηδέν. Μου αρέσει να συναγωνίζομαι. Όσο καλύτερος είναι ο συμπαίκτης μου, τόσο περισσότερο μου αρέσει να συναγωνίζομαι.

Μου αρέσουν πολύ ως κεντρικοί αμυντικοί τόσο ο Πούγγουρας, όσο και ο Σένκεφελντ. Μαζί τους θα βάλουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει ο Κολοβέτσιος. Όσο περισσότερο συναγωνισμός υπάρχει, τόσο καλύτερο για μένα”.

– Ποιος ήταν ο παίκτης του Παναθηναϊκού που σε εξέπληξε περισσότερο την τρέχουσα σεζόν;

“Ο Μακέντα είναι πολύ καλός επιθετικός, ενώ ο Σένκεφελντ για μένα ήταν από τους καλύτερους αμυντικούς στο πρωτάθλημα. Ο Ινσούα επίσης, αλλά δεν με εξέπληξε γιατί τον γνώριζα από την Ισπανία. Ο Αγιούμπ παίζει καλά στη γραμμή, ο Χατζηγιοβάννης”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News