Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ ώρα: Τους το χρωστάτε – Τι ώρα είναι το ντέρμπι

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ ώρα: Τους το χρωστάτε - Τι ώρα είναι το ντέρμπι

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ ώρα: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο άδειο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Superleague (Novasports 2, Newspao.gr, 21:30).

Οι «πράσινοι» έκαναν θετικό ξεκίνημα στη σειρά των δέκα αγώνων την καλοκαιρινή περίοδο των πλέι οφ και άξιζαν τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Γιώργος Δώνης προετοίμασε εξαιρετικά έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν ανώτερος από τους κιτρινόμαυρους για 65 λεπτά, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν μέρες πριν το παιχνίδι με την απόφαση «καταπέλτη» από τη διοίκηση για την απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού.

Αμφίβολοι για το σαββατιάτικο παιχνίδι είναι οι Πούγγουρας και Μπεκ από πλευράς Παναθηναϊκού. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ κυνηγάει τη δεύτερη θέση κι θα επιδιώξει να φέρει εις πέρας την αποστολή χωρίς τον Μίσιτς, ο οποίος θα χάσει και το υπόλοιπο της σεζόν.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ ώρα: Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στην κάμερα της NOVA:

Για την καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ:

Φάνηκε νομίζω πόσο δύσκολο είναι για κάθε ομάδα. Δεν είναι εύκολο μετά από τρεις μήνες αποχής. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είχαν πολύ καλή διάθεση αλλά η έλλειψη ρυθμού επηρέασε όλες τις ομάδες. Η διάθεση και η συγκέντρωσή μας θα είναι σε καλό επίπεδο και το περίμενα. Η εικόνα μας, η καλή μας εικόνα για εμένα ήταν αναμενόμενη.

Πρέπει να αγαπάς το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες έχουν έναν στόχο και προσωπικό και ομαδικό, το ίδιο αφορά και τους προπονητές. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το πιο σημαντικό κομμάτι είναι πως όταν είσαι σε μια ομάδα μεγάλο διάστημα, υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης. Δεν χάνεται η εμπιστοσύνη. Προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε σωστά. Είναι πολύ σημαντικό να έχει μια συνέχεια η ομάδα μετά από ένα έργο με πολλές δυσκολίες και προσπάθεια αυτά τα δύο χρόνια.

Για τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ: Πάντα πρέπει να προσαρμόζεσαι. Το κίνητρο το βαθμολογικό ή το ευρωπαϊκό δεν υπάρχει. Σε κάθε παιχνίδι, όμως, υπάρχει το κίνητρο να νικήσεις. Δεν μπορείς να ξέρεις πως ο καθένας διαχειρίζεται την πίεση, έχουμε παιδιά που φεύγουν. Είπα πως αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά να έρθει να μου πει πως δεν μπορεί να παίξει. Θέλω όποιος παίζει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος. Κανένας, όμως, δεν ήρθε και αυτό είναι το ευχάριστο. Οι δανεικοί εξαρτώνται από τις ομάδες τους, δεν ξέρω, δεν μπορώ να απαντήσω. Το πιθανό σενάριο είναι να μην τους έχουμε. Το σκέφτομαι πως μπορούμε να μην έχουμε 7-8 παίκτες τον Ιούλιο. Αν ήξερα από τώρα τι θα συμβεί, θα έκανα μία διαφορετική διαχείριση.  Τώρα πάμε λίγο στα τυφλά.

Για το ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του από ξένους συλλόγους: 

Δεν νομίζω πως οι Έλληνες προπονητές έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο, να τον προσελκύσουν ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι πάρα δύσκολο. Αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι το μέλλον. Έγιναν και όλα αυτά με τον Κορονοϊό, να τελειώσει η σεζόν και βλέπουμε. Στις αραβικές χώρες με φοβίζουν πολλά πράγματα αυτή την στιγμή. Δεν με αγχώνει το μέλλον μου, το αντιμετωπίζω με μεγάλη ηρεμία και ψυχραιμία.

Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ: Πάντα κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Όχι ως προς τον τρόπο που παίζουν οι ομάδες αλλά η διαφορετικότητα βρίσκεται στην κατάσταση, στην ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι από τις καλύτερες ομάδες σταθερά.  Πολύ δυνατή ομάδα που είναι λογικό να έχει μια κάμψη. Έχει πολύ καλούς παίκτες, βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Απέναντί μας είναι πάντα το φαβορί, θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Εμείς θα παίξουμε το δικό μας παιχνίδι, ο αντίπαλος έχει υψηλότερο κίνητρο που θέλει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News