Υπό παρακολούθηση οι δανεικοί του Παναθηναϊκού - Τι έχουν κάνει

Δώνης για μεταγραφές: «Τρεις παίκτες μας είπαν όχι...»

Ο Παναθηναϊκός έδωσε αρκετούς δανεικούς ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της σεζόν και οι άνθρωποι του συλλόγου δεν έχουν πάψει να παρακολουθούν την εξέλιξη αυτών στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται, προκειμένου μελλοντικά να βγάλουν κέρδος, είτε αγωνιστικά, είτε οικονομικά.

Μια περίεργη μεταγραφική χρονιά πέρασε για τον Παναθηναϊκό με αρκετά «συν», αλλά και αρκετά «πλην».

Κρίθηκε σκόπιμο από τον Γιώργο Δώνη τον χειμώνα να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, ώστε παίκτες να λάβουν αγωνιστικά λεπτά και να μη μείνουν σε αδράνεια. Ο σύλλογος έχει επιβαρυνθεί οικονομικά από μερικές περιπτώσεις (π.χ Μολό) κι αυτό του έχει στερήσει σε ένα βαθμό τη δυνατότητα να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, ή να κάνει ακόμα πιο ποιοτικές κινήσεις.

Για να πάρουν το αίμα τους… πίσω, οι πράσινοι παρακολουθούν στενά τους παίκτες που δόθηκαν δανεικοί προκειμένου να βρεθούν το καλοκαίρι σε πλήρη ετοιμότητα στο σενάριο που προκύψει κάποια πρόταση ή κρίνουν πως μπορούν να ενταχθούν και πάλι στο Κορωπί για να προσφέρουν.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης θεωρείται σίγουρο πως θα υπολογίζεται από το «Τριφύλλι» για την επόμενη σεζόν. Ο νεαρός εξτρέμ έχει σκοράρει τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα της Superleague κι άλλα δύο στο Κύπελλο. Έχει «ψηθεί» στο βαθμό που θέλουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και θα πάρει – εκτός απροόπτου – μέρος και στη φετινή προετοιμασία της ομάδας.

Ο Φάουστο Τιένθα ήρθε και δεν ακούμπησε στον Παναθηναϊκό καταγράφοντας δύο συμμετοχές στο Κύπελλο με την Παναχαϊκή. Στην Ταραγόνα, όμως, έχει χρησιμοποιηθεί δύο φορές ως βασικός κι αυτό τοποθετεί ένα ερωτηματικό για το αν θα αξιοποιηθεί την επόμενη σεζόν. Δεσμεύεται με τους πράσινους ως το 2021.

Ο Γιοάν Μολό τα βρίσκει σκούρα στην Ορλεάν, έχει προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στο παραγωγικό κομμάτι, αλλά δεν μπορεί να ανατραπεί η γνώμη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για εκείνον.

Ο Φάνης Μαυρομμάτης είναι ένα πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τη Σοντερίσκε. Η ρήτρα του είναι στο 1 εκατομμύριο ευρώ και θα αποτελούσε ευχάριστη έκπληξη, αν το «τριφύλλι» έβγαζε ένα τέτοιο ποσό από εκείνον.

Ο Μαρκ Σιφναίος έχει βάλει έξι γκολ στη Superleague 2 με τη φανέλα του Απόλλωνα Λάρισας. Αγωνίζεται στη θέση του φορ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός είναι πλήρης. Δύσκολα θα συνεχίσει στο Κορωπί, αλλά έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο.

Ο Νίκος Βέργος αγωνίζεται στο ίδιο πρωτάθλημα με τον Φάουστο και εκπροσωπεί τη Χέρκουλες το τελευταίο εξάμηνο. Παίζει βασικός, αλλά κι εκείνος έχει μείνει πίσω στο θέμα του συναγωνισμού με τους συμπαίκτες του στο τριφύλλι. Ενδεικτικό αυτού, η προτίμηση του Καμπετσή από τον Δώνη. Μπορεί, όμως, να φέρει λεφτά στο σύλλογο, καθώς έχει παραστάσεις και καλή ηλικία.

Τέλος, ακόμη ένα φορ, ο Χρήστος Σέχου είναι πολύ άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και δεν έχει πάρει ακόμη τα ματς που θα ήθελε στην Μπολόνια. Ο κορωνοϊός του έκανε τη ζωή δυσκολότερη στην Ιταλία κι γι αυτό γύρισε προσωρινά στην Ελλάδα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News