Ξάνθη - Παναθηναϊκός: Με φόρα από τον ΠΑΣ - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Ξάνθη - Παναθηναϊκός ώρα: Με φόρα από τον ΠΑΣ - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Ξάνθη – Παναθηναϊκός ώρα: Άλμα… για τα πλέι οφ θέλει να κάνει ο «λαβωμένος» Παναθηναϊκός (ERTsports, Newspao.gr, 15:00) στα Πηγάδια απέναντι στη Ξάνθη. 

Το «τριφύλλι» προέρχεται από μια εβδομάδα γεμάτη συγκινήσεις με αποκορύφωμα την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, έπειτα από το «3-1» στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Γιώργος Δώνης θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα πλάνα του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς καλείται να διαχειριστεί ουκ ολίγες απουσίες.

Συγκεκριμένα, εκτός θα μείνουν οι Μπουζούκης και Κουρμπέλης, δύο από τα βασικά «γρανάζια» του Παναθηναϊκού στη μεσαία και επιθετική γραμμή. Θέσεις βασικού διεκδικούν οι Ανουάρ και ένας εκ των Μπεκ και Κολοβό.

Από την άλλη, η Ξάνθη αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Άρη. Οι Ακρίτες το πάλεψαν στο «Βικελίδης», αλλά ηττήθηκαν με ανατροπή 2-1 σε ένα παιχνίδι με δύο γκολ οφσάιντ, απουσία VAR.

Ξάνθη – Παναθηναϊκός ώρα: Τα… δάκρυα του Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης ανέφερε πως αυτή ήταν η δεύτερη φορά που που ξεσπάει σε κλάματα στην καριέρα του, ωστόσο ήταν η τρίτη…

Ποια ήταν τα δύο προηγούμενα παιχνίδια στα οποία ο 50χρονος προπονητής είχε ξεσπάσει κατ αυτόν τον τρόπο;

Το πρώτο ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν ήταν προπονητής στον Ηλυσιακό. Η ομάδα του έδινε αγώνα την τελευταία αγωνιστική με την Κόρινθο εκτός έδρας και διεκδικούσε την πρωτιά που θα την έστελνε σε μπαράζ ανόδου.

Ο Ηλυσιακός πήγαινε για δύο αποτελέσματα νίκη ή ισοπαλία το τελικό 1-1 τον έστειλε στην κορυφή και μερικές ημέρες αργότερα πανηγύριζε την άνοδο του στη Β’ Εθνική. Ο Δώνης στο φινάλε ξέσπασε σε κλάματα για την επιτυχία της ομάδας.

Στη Σαουδική Αραβία, αρκετά χρόνια αργότερα το 2015 ο Δώνης βρισκόταν στην Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας και στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Αιγκ Ασίας αντιμετώπιζε την Περσέπολη από το Ιράν.

Οποιος προκρινόταν θα πήγαινε στα προημιτελικά και το πρώτο παιχνίδι στο Ιράν βρήκε την ομάδα του Δώνη να χάνει με 0-1. Ηθελε νίκη με καθαρό σκορ για να προκριθεί στην επόμενη φάση και τα κατάφερε και πάλι.

Η Αλ Χιλάλ άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο έκανε το 2-0 στο 57 κι ενώ η Περσέπολις πίεζε ήρθε και τρίτο γκολ στο 90′ τελειώνοντας την πρόκριση.

Ολοι οι παίκτες έτρεξαν προς τον πάγκο έγιναν ένα κουβάρι με τον προπονητή τους και του φώναζαν «για σένα» και ο Δώνης λύγισε.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News