Είπε την αλήθεια και δεν... το πλήρωσε ο Ουζουνίδης

Ουζουνίδης

Ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι πήρε πολλά ρίσκα έχοντας στον πάγκο του τον Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός έφερε στους πράσινους μεγάλα συμβόλαια παικτών και προκάλεσε πολλά ανοίγματα που δεν θα έπρεπε να γίνουν λόγω εποχής. Το πιο σημαντικό από όλα βέβαια ήταν ότι δεν κατάφερε να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, κάτι που έφερε την απομάκρυνσή του από τον πράσινο πάγκο.

Η λύση για τον Παναθηναϊκό βρέθηκε στο πρόσωπο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο Έλληνας τεχνικός ήρθε στο τριφύλλι χωρίς απαιτήσεις για μεγάλα συμβόλαια και με στόχο την αναγέννηση του συλλόγου με χαμηλότερα μπάτζετ. Το μόνο που ζήτησε ήταν λίγο χρόνο από τους οπαδούς της ομάδας ώστε να μπορέσει να την επαναφέρει σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Στις αρχές αντιμετώπισε πολλά προβλήματα (κακή φυσική κατάσταση παικτών, πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και Κόπα Άφρικα αλλά και αδιάφορους παίκτες) με αποτέλεσμα ο χρόνος που ζητούσε να αυξηθεί. Όμως ο Ουζουνίδης έχει ένα μεγάλο προτέρημα -που έχουν ανάγκη και η ομάδα και η οπαδοί- να λέει πάντα την αλήθεια. Ήξερε τα προβλήματα, έψαχνε την λύσεις και ακόμα και αν το παιχνίδι δεν πήγαινε καλά έδινε την υπόσχεση ότι όλα θα φτιάξουν και ότι ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει και πάλι την ικανότητα να διεκδικεί τρόπαια.

Με τις τελευταίες εμφανίσεις των πρασίνων ο Ουζουνίδης βγαίνει αληθινός για μία ακόμα φορά. Την θέση της κακή φυσικής κατάστασης, της απογοήτευσης και των κακών αποτελεσμάτων πήραν η όρεξη, η ομαδικότητα, το καλό κλίμα και οι καλές εμφανίσεις. Ο Έλληνας τεχνικός των πρασίνων έδειξε ότι η ομάδα δεν έχει ανάγκη μεγάλα συμβόλαια αλλά παίκτες με όρεξη για δουλεία και έναν προπονητή που ξέρει να τους χειρίζεται.

Μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις με Αστέρα (δύο φορές), Παναιτωλικό ακόμα στα Γιάννενα οι πράσινοι καλούνται να περάσουν από μία πολύ δύσκολη έδρα αυτή της Ξάνθης. Ο Παναθηναϊκός τα βρίσκει σκούρα στα Πηγάδια όπου έχει αφήσει πολλούς βαθμούς. Αυτό το παιχνίδι θα δείξει πολλά για το μέλλον του συλλόγου. Ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγάλος για τα τωρινά δεδομένα και αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να πιάσει εμφάνιση ανάλογη με τις προηγούμενες τότε θα μπορούμε να δούμε το μέλλον του τριφυλλιού πολύ πιο αισιόδοξα.

ΠΑΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ⇒ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Γιώργος Μπαλαχάμης
Είμαι Παναθηναϊκός από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα να μαθαίνω πρώτος τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ήρθε στην ζωή μου η αθλητική δημοσιογραφία. Όνειρά μου; Ο Παναθηναϊός... συνέχεια πρωταθλητής και ευρωπαϊκός τελικός στο ποδόσφαιρο. Επικοινωνία: giorgos.balahamis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News