"Κακό φεγγάρι" στον δρόμο για τα πλέι οφ

"Κακό φεγγάρι" στον δρόμο για τα πλέι οφ

Αυτή τη φορά δεν έγιναν δοκιμές. Εντάξει, έλειπε ο Μπεργκ λόγω τιμωρίας, αλλά δεν τη λες και δοκιμαστική τη συμμετοχή του Πέτριτς! Διαβάζοντας ξανά και ξανά την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο “Θ. Κολοκοτρώνης”δεν βρίσκουμε εκπλήξεις, ούτε ευκαιρίες προς οποιονδήποτε.

Η μοναδική δοκιμή που μπορεί να εντοπίσει κάποιος (και γι’ αυτή θα πρέπει να ανατρέξει στην αποστολή και όχι απλά στο αρχικό σχήμα) είναι η απουσία του Νίκου Καλτσά.

[ads2]

Αλλά πάλι, δεν είναι ακριβώς δοκιμή. Δοκιμασία είναι. Δοκιμασία νεύρων για τον νεαρό επιθετικό (και όχι απλά μεσοεπιθετικό) και μάλιστα σε μία περίοδο που ο Παναθηναϊκός ως ποδοσφαιρικός οργανισμός παραδέχεται την ανάγκη ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου στο δυναμικό του.

Ήταν βεβαίως παρών ο Βίκτωρ Κλωναρίδης (ελληνόπουλο είναι κι ας έχει βέλγικη υπηκοότητα, με την οποία δεν είναι άμεσα διαθέσιμος για την εθνική μας ομάδα), αλλά κι αυτός αντικαταστάθηκε στο 75′ κι ας έδειξε ένα μόλις λεπτό νωρίτερα ότι διατηρούσε τις φυσικές του δυνάμεις σε φάση που υποχρέωσε τον Γκοϊάν να τον αγκαλιάσει για να τον σταματήσει και σε χρόνο που ο Αστέρας ήταν υποχρεωμένος να ρισκάρει ψάχνοντας το “χρυσό τρίποντο” στην κούρσα για να προλάβει τα πλέι οφ.

Κρίκος στην αλυσίδα
Δεν ήταν λοιπόν θέμα δοκιμαστικού σχήματος η χθεσινή μετριότατη εικόνα, που ήρθε ως συνέχεια ανάλογων πρόσφατων εμφανίσεων, αντίθετα αποδεικνύει ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε “κακό φεγγάρι”. Δεν φορούσαν φόρμα αγγαρείας χθες οι ποδοσφαιριστές του. Εκτός φόρμας είναι στην πλειοψηφία τους και αν μη τι άλλο ηχεί ως καμπανάκι εν όψει των κατατακτηριων αγώνων.

Ο Ευανζελίστα δεν είχε ρυθμό στην επάνοδό του στη μεσαία γραμμή, ο Νάνο μόχθησε λίγο παραπάνω αλλά τα γεμίσματά του ήταν απελπιστικά άστοχα, ο Μέστο “πληρώνει” την έλλειψη προετοιμασίας σε συνδυασμό με τα 34 του χρόνια, ο Βιγιαφάνιες “έσκασε” ξανά μετά το 70′, ακόμη κι ο Ζέκα δεν είχε ούτε τα 2/3 της ενέργειας που καταθέτει συνήθως στο χορτάρι.

Δεν ήταν θέμα δοκιμαστικού σχήματος η μετριότατη εικόνα στην Τρίπολη, που ήρθε ως συνέχεια ανάλογων πρόσφατων εμφανίσεων, αντίθετα αποδεικνύει ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε “κακό φεγγάρι”.
Ο Στραματσόνι κάτι ψέλλισε περί φυσικής κατάστασης στiς σύντομες δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, αλλά το συνόδευσε μ’ ένα “distraction” που σημαίνει “απόσπαση προσοχής”, οπότε μένει να διευκρινιστεί του λόγου το αληθές.

Άλλωστε υπερφόρτωση λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων δεν υπήρξε μέσα στη χρονιά κι αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να προσάψει κανείς στον Γιάννη Αναστασίου και το επιτελείο του (Γιουσέφ Φος) είναι έλλειμμα προπόνησης. Τα παράπονα στο ακριβώς αντίθετο εστιάζονταν…

Θέμα φιλοσοφίας
Ο 40χρονος τεχνικός μίλησε επίσης για την ανάγκη να αποκτήσουν και πάλι οι παίκτες του αυτοπεποίθηση, αλλά αυτή αποκτάται μέσα από εμφανίσεις και αποτελέσματα που πολύ απέχουν από όσα είδαμε στην Τρίπολη.

Ο Ιταλός που ξεκίνησε με όνειρα για 4-3-3, απέκτησε έναν σκασμό ακραίων μεσοεπιθετικών στη διάρκεια του Ιανουαρίου και αίφνης επέστρεψε στο 4-4-2 και τον ρόμβο που ταλαιπώρησε τον παναθηναϊκό επί Αναστασίου (με διαφορετικό πάντως υλικό τότε), αρχίζει να θυμίζει σε πολλά ανάλογες προσπάθειες του παρελθόντος, για τη δημιουργία ενός επιθετικότερου “τριφυλλιού”.

Ο συμπατριώτης του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, αλλά και ο βόρειος Χανς Μπάκε ξεκίνησαν με το ίδιο φιλόδοξα σχέδια ενίσυχσης των φτερών, αλλά “πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις” (πριν περάσουν 3 αγωνιστικές στο προκείμενο) είχαν επιστρέψει μετά βαΐων και κλάδων στο 4-4-2 και έμειναν εκεί ως το δικό τους τέλος.

Να δούμε δηλαδή μήπως τελικά είναι και θέμα φιλοσοφίας πάνω στην οποία θέλει να βαδίσει ο σύλλογος και στην οποία δεν ωφελούν τα παραστρατήματα…

Στο ποδόσφαιρο ασφαλώς παίζει και ο αντίπαλος. Και ο Αστέρας Τρίπολης, τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στο “σπίτι” του, κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος είναι. Αν όμως μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να αλλάξει εντελώς το αντικείμενο της κουβέντας. Θα πρέπει πλέον να συζητήσουμε το πως ο Αστέρας με υποπολλαπλάσιο μπάτζετ, έφτιαξε και διατηρεί μία ομάδα που κοιτάζει στα μάτια τον Παναθηναϊκό.

Ή στην Τρίπολη έχουν μαγικό ραβδί ή κάτι δεν γίνεται σωστά στον Παναθηναϊκό. Και οι 9 στους 10, αν κληθούν να διαλέξουν απάντηση, αποκλείεται να πιστεύουν σε μάγους και ξωτικά…

contra.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr