«Ταιριάζει στο Βέλγιο ο Νίνης»

«Ταιριάζει στο Βέλγιο ο Νίνης»

Σίγουρος για το ότι το Βέλγιο θα μπορέσει να αποτελέσει το σταθμό για την επανεκκίνηση του Σωτήρη Νίκη, με τη φανέλα της Σαρλεουά, είναι ο Στέργος Μαρίνος.

Συγκεκριμένα είπε στο «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

-Για το αν είναι αγχωμένος ο Σωτήρης Νίνης:

«Δεν είναι καθόλου αγχωμένος. Δεν πιστεύω ότι θα του πάρει πολύ χρόνο να προσαρμοστεί. Είναι ωραίο να πηγαίνεις στο εξωτερικό και να βρίσκεις κάποιον που ξέρεις. Θα τον βοηθήσει αυτό να μπει στο κλίμα της ομάδας πιο γρήγορα. Σίγουρα αν μάθει την γλώσσα θα τον βοηθήσει αρκετά η προσαρμογή του, πάντως προς το παρόν εγώ είμαι αυτός που κάνει τον… διερμηνέα».

[ads2]

-Για το αν ταιριάζει το Βελγικό ποδόσφαιρο στον Νίνη:

«Θεωρώ γενικότερα ότι το επίπεδο του βελγικού ποδοσφαίρου ταιριάζει στον Σωτήρη Νίνη. Νομίζω είναι μια πολύ καλή ποδοσφαιρική αγορά για να κάνει μία επανεκκίνηση στην καριέρα του».

-Για την κατάσταση της Σαρλερουά:

«Φέτος είχαμε κάποιες δυσκολίες. Αναγκαστικά παίζαμε 4-4-2 λόγω του ότι δε είχαμε έναν επιτελικό χαφ με έφεση στην τελική πάσα. Δεν είμαστε τόσο δυνατοί στις στημένες φάσεις, νομίζω πως και σε αυτόν τον τομέα μπορεί να βοηθήσει ο Σωτήρης».

Για το αν έχει αγωνιστεί σε κάποια άλλη θέση στο διάστημα του στην Σαρλερουά:

«Κυρίως αγωνίζομαι ως δεξί μπακ, πέρσι αγωνίστηκα κάποιες στιγμές και αριστερό μπακ λόγω ανάγκης και έλλειψης ανθρώπου στην συγκεκριμένη θέση κάτι που μου είχε τύχει και όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό, αλλά η θέση μου είναι δεξί μπακ».

-Για το αν θα έφευγε από το εξωτερικό για να έρθει να αγωνιστεί στην Ελλάδα:

«Η απόφαση αυτή είναι αρκετά δύσκολη ειδικά στη φάση που βρίσκομαι τώρα. Είμαι καλά εδώ και αισθάνομαι σημαντικός, νομίζω πως την παρούσα στιγμή δεν θα άφηνα το εξωτερικό για να επιστρέψω στην Ελλάδα, ωστόσο όλα είναι ανοιχτά στο ποδόσφαιρο και ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ».

-Για το συμβόλαιο του:

«Αρχικά είχα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο συν δυο ετών με οψιόν η επιλογή για ανανέωση να γίνει από την ομάδα και φέτος μου κάνανε πρόταση για ανανέωση τρία συν ένα. Είμαι δεσμευμένος εδώ για πολλά χρόνια».

-Για τον προπονητή του Φελίζ Μαζού:

«Είναι ένας νέος προπονητής. Μέχρι να έρθει στην Σαρλερουά βρισκόταν στις χαμηλότερες κατηγορίες. Έχει αρκετό πάθος, μπορεί να μην ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής όμως έχει δείξει τα στοιχεία του και νομίζω πως θα πάει σε μεγαλύτερη ομάδα, κάτι που έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα εδώ. Αυτό που ζητά κυρίως από το παιχνίδι μας είναι η πειθαρχία, να κρατάμε τις οδηγίες που μας δίνει και να παίζουμε απλά και με ενθουσιασμό».

-Για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, Άντερλεχτ:

«Μετά τη διακοπή δεν άρχισαν καλά, χάσανε από τη Γάνδη με 2-0. Πρόκειται για ομάδα που αποτελείται από νεαρούς κατά κόρον ποδοσφαιριστές όμως ως σύνολο έχει ενθουσιασμό. Δεν είναι ομάδα που μπορείς να καταβάλεις εύκολα. Εμείς θα πάμε να παίξουμε ελεύθερα. Θεωρώ τον Ολυμπιακό φαβορί στο μεταξύ τους ζευγάρι, όμως είναι καλή ομάδα που παίζει στην κόντρα ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

-Για τον τραυματισμό του:

«Σιγά-σιγά μπαίνω σε στάδιο επιστροφής. Έκανα κάποιες εξετάσεις γιατί έχω ένα πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα όμως ελπίζω τις επόμενες δέκα με δεκαπέντε μέρες να είμαι έτοιμος στο 100%».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News