"Έρχομαι στον Παναθηναϊκό αν…"

Ο Μάρκο Μότα μιλάει αποκλειστικά στο SDNA και αποκαλύπτει όλη την αλήθεια σχετικά με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να τον ντύσουν στα πράσινα.

Για Ιταλός μιλάει εξαιρετικά αγγλικά. Φαίνεται ότι το πέρασμα του από την Γουότφορντ μετά από 11 χρόνια συναπτής επαγγελματικής παρουσίας στα ιταλικά γήπεδα, άφησε και κάτι καλό στον Μάρκο Μότα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες «παίζει» γερά στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Το SDNA βρήκε τα ίχνη του 29χρονου διεθνούς Ιταλού δεξιού μπακ με το βαρύ βιογραφικό (Ρόμα, Τζένοα, Γιουβέντους μεταξύ άλλων), ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Γουότφορντ και εκείνος μιλάει χωρίς δισταγμό για το τι θα μπορούσε να τον φέρει στον Παναθηναϊκό.

[ads2]

– Τις τελευταίες ημέρες το όνομα σου παίζει πολύ δυνατά στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Παναθηναικού, κυρίως στα ιταλικά Μ.Μ.Ε. Ποιά είναι η αλήθεια; Έχεις μιλήσει με τον Αντρέα Στραματσόνι; 

«Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να αποκαλύψω πολλές λεπτομέρειες για το θέμα. Ο ίδιος προσωπικά δεν έχω μιλήσει με τον Αντρέα Στραματσόνι, το θέμα το χειρίζεται ο ατζέντης μου, ο οποίος είναι σε επαφή με τον Παναθηναϊκό. Εγώ προς το παρόν αναμένω και ζυγίζω όλες τις περιπτώσεις που έχω στα χέρια μου». 

– Υπάρχει επίσημη πρόταση ή κάτι προχωρημένο με τον Παναθηναϊκό; 

«Επαναλαμβάνω ότι δεσμεύομαι και δεν μπορώ να αποκαλύψω αρκετές πληροφορίες. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα για όλους. Αυτό που μπορώ να πω ότι είναι ότι ζυγίζω πολύ καλά όλες τις προτάσεις». 

[ads2]

– Τι ξέρεις για τον Παναθηναϊκό; Θα ήταν ελκυστικός προορισμός για σένα;

«Έχω παίξει δύο φορές απέναντι στον Παναθηναϊκό και έχω σαφή εικόνα για αυτόν. Την πρώτη φορά με την Ουντινέζε για το Champions League και την δεύτερη με την φανέλα της Ρόμα για το Europa League. Από αυτά τα ματς είχα σχηματίσει εντυπωσιακή εικόνα για το κλαμπ και την δυναμική του. Είχα μείνει έκπληκτος από το μέγεθος του συλλόγου. Φυσικά και γνωρίζω πράγματα για τον Παναθηναϊκό είναι ένα καταξιωμένο ευρωπαϊκό κλαμπ με πολύ καλό όνομα στην Ιταλία».

– Υπάρχουν άλλες προτάσεις στα χέρια σου αυτή τη στιγμή;

«Σαφώς και υπάρχουν πράγματα στα χέρια μου. Μιλάω με 3-4 ιταλικές ομάδες, αλλά δεν υπάρχει κάποια απόφαση ακόμα. Μετά από 11 χρόνια στην Ιταλία, αγωνίστηκα ένα χρόνο στην Γουότφορντ και δεν έχω κάποια προτίμηση σε χώρα. Η Ιταλία είναι το σπίτι μου, αλλά ειλικρινά δεν έχω πρόβλημα να συνεχίσω την καριέρα μου σε άλλη χώρα, είτε στην Γερμανία, την Αγγλία ή την Ελλάδα. Για μένα παίζουν άλλα πράγματα ρόλο». 

– Όπως ποιά για παράδειγμα; Τι θα κρίνει την απόφαση σου;

«Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει το συμβόλαιο που θα μου προταθεί, όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και η διάρκεια. Με ενδιαφέρει το πρότζεκτ του συλλόγου που θα πάω. Θέλω να κάνω την καλύτερη επιλογή και να πάω σε μία ομάδα που θα τα συνδυάζει όλα. Δεν θέλω να βιαστώ. Αυτή την στιγμή, όπως σου είπα ζυγίζω όλες τις προοπτικές που υπάρχουν για μένα». 

– Θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι Ιταλός και σε ξέρει; 

«Είναι ένα σημαντικός παράγοντας, αλλά όχι ο μοναδικός. Επαναλαμβάνω ότι το πρότζεκτ της ομάδας είναι αυτό που με ενδιαφέρει πολύ. Όλες οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές». 

– Κλείνοντας θα ήθελες να μας πεις δύο λόγια για τον Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα. Τι άποψη έχεις για αυτόν; 

«Είναι ένας πολύ φιλόδοξος άνθρωπος με πολύ καλό όνομα στην Ιταλία. Έχω παίξει απέναντι στις ομάδες του και μου έχει δώσει την εντύπωση ενός προπονητή που οι ομάδες του θέλουν να είναι πολύ οργανωμένες και επιθετικές στο γήπεδο. Είναι ένας από τους πολύ ανερχόμενους Ιταλούς τεχνικούς και πιστεύω ότι έχει ότι χρειάζεται για να κάνει και διεθνή καριέρα και να πετύχει στον Παναθηναϊκό». 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News