Το κέρδος με Μαρινάκη, η εντολή για Μπούρμπο, ο νέος Εσιέν και η φονική τριπλέτα

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βέροια μπορεί να μην το θυμόμαστε σε λίγες ημέρες, αλλά η αλήθεια είναι ότι έβγαλε πολλές ειδήσεις. Κάποιες που τις είδαμε και κάποιες που δεν τις είδαμε, αλλά τις μάθαμε…

Ο Στραματσόνι συνεχίζει να ψάχνεται, να πειραματίζεται, να εξελίσσεται… Δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη του στο ματς με τον Ηρακλή. Έτσι δεν πρόκειται να ξαναδούμε δεξί μπακ τον Τριανταφυλλόπουλο. Επίσης δεν θα δούμε αυτή την τετράδα της μεσαίας γραμμής στην ευθεία.

[ads2]

Τι θα δούμε; Τον Μαρινάκη να κερδίζει θέση βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας και μάλιστα να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση, μετά την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Τώρα τι θα συμβεί μόλις επιστρέψει ο… γυάλινος Βέμερ; Θα φανεί στο γήπεδο.

Στις ειδήσεις που δεν είδαμε, ότι ο Στραματσόνι εάν ήταν στο χέρι του θα έβαζε βασικό τον Μπούρμπο! Όμως ο Φύσσας δεν τον άφησε! Του είπε πως είναι «τελειωμένος» και να τον ξεχάσει…

Όπως και τον Χρήστο Δώνη. Ο Ιταλός θα του έδινε ευκαιρία. Η εντολή του Φύσσα ήταν πως επίσης είναι «τελειωμένος».

Άραγε ο Αλαφούζος τα γνωρίζει αυτά; Ας ρωτήσει τον Στραματσόνι, να του τα πει…

Πάμε στη μεσαία γραμμή είναι δεδομένο ότι θα δούμε και άλλες αλχημείες. Διότι ο Ιταλός δεν έχει εξτρέμ και θα πρέπει να τους βρίσκει σε κάθε ματς… Εύκολο στη σκέψη, δύσκολο στη πράξη.

Αρκετοί περίμεναν να παίξουν ο Κλωναρίδης, ο Καλτσάς και ο Νίνης! Ο πρώτος μπήκε αλλαγή, οι άλλοι δύο κόπηκαν από την αποστολή! Για τον Καλτσά παραδόξως έχει βαρύνει το κλίμα. Πάρα πολύ…

Για το Νίνη προφανώς κάτι βλέπουν, που δεν βλέπουμε όλοι οι άλλοι!

Διότι σε αυτό το κέντρο του Παναθηναϊκού, είναι αδύνατο να μην χωράει ο Νίνης!

Πάμε στον Εσιέν, γιατί διάβασα και άκουσα πολλά. Αρκετές υπερβολές… Για τον Γκανέζο το θετικό είναι ότι δεν έχει βγάλει τραυματισμό. Σε ότι αφορά το παιχνίδι του, υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία. Πρώτον είναι τόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίζει σε αυτό το ελληνικό Πρωτάθλημα, ακόμη και εάν τρέχει με 2η ταχύτητα!

Δεύτερον με το μυαλό καλύπτει χιλιόμετρα, αλλά είναι δύσκολο κόντρα σε ομάδα με υψηλότερη ταχύτητα από τη Βέροια, να το κάνει χωρίς να… τρέχει. Ωστόσο αυτό είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού που μπορεί να το βελτιώσει.

Καλό είναι να αποφεύγονται οι ισοπεδωτικές κριτικές, όπως και η… λατρεία για τα αυτονόητα, επειδή είχαμε αναγάγει σε μέγα αμυντικό χαφ τον Κουτρουμπή! Ψυχραιμία.

Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρο ότι έχει σχεδιαστεί λάθος, αλλά είναι τυχερός γιατί έχει τρεις επιθετικούς πολύ ποιοτικούς. Μπεργκ, Καρέλης και Πέτριτς είναι κλάση και ακόμη και στην κακή τους ημέρα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ακόμη και για τον Κροάτη, που αρκετοί τον κατηγορούν, δεν είναι λίγο πράγμα να κάνεις δύο φάσεις, όταν είσαι αποκομμένους από… Θεό και ανθρώπους, στην επίθεση.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News