Στη λίστα ο Μπέντο

Στη λίστα ο Μπέντο

[ads]

Σύμφωνα με δημοσίευμα ο Πάουλο Μπέντο είναι ο Νο1 υποψήφιος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

[ads]

Aναλυτικά όσα αναφέρει το contra.gr:

Ο Παναθηναϊκός “κλείνει” τις πόρτες στους διάφορους μάνατζερ που του προτείνουν προπονητές, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr, έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του Γιάννη Αναστασίου. Το όνομα αυτού: Πάουλο Μπέντο.

Προφανώς και στο τριφύλλι είχαν κάνει τις προεργασίες του για τον επόμενο προπονητή και δεν περίμεναν τις εξελίξεις της Δευτέρας, όπως προφανώς στην περίπτωση του Μπέντο έπαιξαν ρόλο οι διασυνδέσεις του Τάκη Φύσσα στην Πορτογαλία, αλλά και… ο Φερνάντο Σάντος. Ο Φύσσας μίλησε με τον Σάντος (ο οποίος αντικατέστησε τον Μπέντο στην Εθνική Πορτογαλίας) και από τη συζήτηση κατάλαβε πως έχει τις προϋποθέσεις να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Είναι νέος (20/06/1969), έχει δίψα για διακρίσεις, μπορεί να “σηκώσει” τα αποδυτήρια και έχει την εμπειρία με σημαντικότερη όλων τη θητεία του στον πορτογαλικό πάγκο.

Επίσης, ο 46χρονος Πορτογάλος τεχνικός έχει δουλέψει για μια διετία στην Μπενφίκα, έχει περάσει για τέσσερα χρόνια από την Σπόρτινγκ Λισαβώνας και το 2010 και για μια τετραετία ανέλαβε ομοσπονδιακός προπονητής.

Οπως γίνεται αντιληπτό από τη στιγμή που έγινε γνωστό το “διαζύγιο” του Αναστασίου, στη μανατζερική πιάτσα άρχισαν οι κρούσεις στον Παναθηναϊκό. Προτάθηκαν ουκ ολίγα ονόματα (κάποια από αυτά γνωστά στο ελληνικό κοινό), αλλά η πόρτα ήταν κλειστή, αφού οι “πράσινοι” κατέληξαν στην περίπτωση του Πάουλο Μπέντο.

Βέβαια, ο Μπέντο δεν είναι από τους… φθηνούς προπονητές, αλλά είναι ικανός και κρίνεται ως ο κατάλληλος για να ανεβάσει τον Παναθηναϊκό και να τον βγάλει από το αγωνιστικό αδιέξοδο. Οι συζητήσεις αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες, αφού στόχος του τριφυλλιού είναι να τελειώσει άμεσα το θέμα.

Τούτη τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι να πάει ο Παναθηναϊκός με υπηρεσιακό προπονητή στο Περιστέρι για τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Είτε με τον Ρούτερ (αν δεν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τον Αναστασίου) είτε με τον Βονόρτα. Κι από κει και πέρα ο νέος προπονητής -είτε ο Μπέντο είτε κάποιος άλλος αν “ναυαγήσει” η περίπτωσή του- να αναλάβει την ομάδα και να εκμεταλλευτεί την διακοπή του πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζουμε πως ο Πάουλο Μπέντο είχε ακουστεί και για την Εθνική μας ομάδα όταν τελείωσε η συνεργασία με τον Σέρχιο Μαρκαριάν, αλλά εκτός του οικονομικού που αποτέλεσε “εμπόδιο”, έπαιξε ρόλο και η επιθυμία του Πορτογάλου να μη δουλέψει ξανά σε Εθνική.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News