Ο Νίνης και η ΑΕΚ! (vid)

Ο Νίνης και η ΑΕΚ! (vid)

[ads]

Η “ιδιαίτερη” σχέση του 25χρονου μέσου με την Ενωση και το αλησμόνητο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ που σημάδεψε την καριέρα του.

[ads]

Ήταν Ιανουάριος του 2007. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το Αιγάλεω και ο Βίκτορ Μουνιόθ αιφνιδιάζει τους πάντες.

Ενας 16χρονος με το όνομα Σωτήρης Νίνης μπαίνει για τα καλά στις ζωές μας, πραγματοποιώντας ονειρεμένο ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Αντρέας Ιβανσιτς σπεύδει να τον συγχαρεί κι όλος ο κόσμος ψάχνει εναγωνίως να μάθει τα πάντα για τον θαυματουργό πιτσιρικά…

Ενα μήνα αργότερα, στις 18 Φεβρουαρίου, το Τριφύλλι αντιμετώπιζε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ως φιλοξενούμενος. Ο Ισπανός προπονητής τον (ξανα)ρίχνει στη μάχη.

Ο Παναθηναϊκός θριαμβεύει με 4-1 και ο Νίνης βάζει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του σημειώνοντας με εντυπωσιακό δεξί σουτ το δεύτερο γκολ του αγώνα.

Αυτό ήταν! Ολη η Ελλάδα μιλούσε ξεκάθαρα πια για το νέο μεγάλο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εκτοτε, η ΑΕΚ αποτελούσε πάντοτε κάτι το ιδιαίτερο στην καριέρα του, έναν ξεχωριστό αντίπαλο που θα τον σημαδεύει για μια ζωή.

Ο Νίνης άλλωστε είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής των δύο ομάδων που θα αναμετρηθούν στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο που ετοιμάζεται για… 12άρι!

Η πρώτη του συμμετοχή σε ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν στις 18 Φεβρουαρίου του 2007 στο 1-4 του ΟΑΚΑ όπου σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ στο 8’ και η δεύτερη στις 15 Μαϊου του 2008, στο 1-1 με την ΑΕΚ γηπεδούχο όπου έπαιξε για 69 λεπτά.

Το τρίτο του ματς απέναντι στην Ενωση ήταν στις 30 Απριλίου του 2008 στη Λεωφόρο στο θριαμβευτικό 4-1 του Παναθηναϊκού (8’ Παπαδόπουλος, 27’ Μάτος, 32’, 44’ Ιβανσιτς-71’ Ριβάλντο) όπου αγωνίστηκε ως βασικός μέχρι το 68’. Στις 31 Αυγούστου του 2008 αγωνίστηκε ως αλλαγή σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο στην ήττα του Παναθηναϊκού με 2-1, ενώ ως αλλαγή στο 79’ μπήκε και στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της γηπεδούχου ΑΕΚ (1-0) στις 27 Σεπτέμβρη του 2009.

Ακολούθησε μία ακόμα νίκη απέναντι στο “δικέφαλο” με 0-2 στις 25 Μαϊου του 2011 (βασικός ως το 64’) και μία ισοπαλία με 1-1 στις 12 Μαϊου 2011 (βασικός ως το 87’), μία ήττα και μία νίκη στα ματς του Κυπέλλου την ίδια σεζόν (ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-2 και ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-3, με το γκολ του Μίτσελ στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων από το κέντρο), ενώ η δέκατη συμμετοχή του ήταν στην ήττα με 2-0 στις 7 Μαϊου του 2012 όπου έπαιξε για μόλις 24 λεπτά.

Τελευταία φορά ως βασικός ξεκίνησε στο νικητήριο ντέρμπι του Τριφυλλιού επί της ΑΕΚ με 1-0 στις 20 Μαϊου του 2012 με το γκολ του Τοτσέ (62’).

sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News