25 Μαρτίου 2024: Ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά - Το ωράριο

25 Μαρτίου 2024: Ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά - Το ωράριο

Φέτος η εθνική μας γιορτή πέφτει Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 και τα καταστήματα είναι κλειστά, όπως και τα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, υπάρχει μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ που θα είναι ανοιχτή, με πολύ… βαρβάτο ωράριο και με πολλά καταστήματα για να εξυπηρετήσει το κοινό.

Πιο συγκεκριμένα, η αλυσίδα ΟΚ Anytime Markets θα έχει ανοιχτά τα καταστήματά της με ωράριο 8:00 π.μ. – 11:00 μ.μ. Δείτε εδώ το δίκτυο.

25 Μαρτίου 2024: Δεν θα λειτουργήσουν Σκλαβενίτης, Lidl και ΑΒ Βασιλόπουλος

Σκλαβενίτης

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 τα υποκαταστήματα Σκλαβενίτης.

ΑΒ Βασιλόπουλος

τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 τα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος θα παραμείνουν κλειστά.

Lidl

τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 τα καταστήματα Lidl θα παραμείνουν κλειστά

My Market

Μασούτης

Τα καταστήματα του Μασούτη θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024.

Κρητικός

τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 θα μείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα​​​​​ της αλυσίδας.

25η Μαρτίου: Τα είδη και οι τιμές του μπακαλιάρου – Πώς θα καταλάβετε τον φρέσκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Γίγαντας» των σούπερ μάρκετ κάνει το μπαμ στην Ελλάδα!

Από πού μπορούν να προμηθευτούν φθηνότερα τον μπακαλιάρο οι καταναλωτές

Αυξημένες σε σχέση με πέρσι είναι οι τιμές του μπακαλιάρου. Το αγαπημένο έδεσμα πολλών Ελλήνων που σερβίρεται ανήμερα της 25ης Μαρτίου, είναι για πολλούς απλησίαστος. Ποιες οι τιμές στην αγορά και τα σούπερ μάρκετ; Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές; Ποιοι οι τρόποι μαγειρέματος;

Η ακρίβεια και στην τιμή του μπακαλιάρου έχει αναγκάσει τον κόσμο να μην επιλέγει τον παστό γνήσιο καθώς η τιμή του έχει σκαρφαλώσει στα 22 ευρώ, αλλά τον κατεψυγμένο χωρίς αλάτι ο οποίος κοστίζει στην αγορά 5 ευρώ.

Όπως και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου έτσι και φέτος οι τιμές στη Βαρβάκειο αγορά είναι πιο χαμηλές συγκριτικά με εκείνες των σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο Dnews, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου «στην αγορά οι τιμές στα σούπερ μαρκετ είναι τουλάχιστον 10% πιο πάνω από τις δικές μας».

Μπακαλιάρος: Tα είδη και οι τιμές

Στην ιχθυαγορά της Βαρβάκειου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα πιο φθηνά προϊόντα. Η τιμή του φρέσκου ελληνικού μπακαλιάρου ξεκινά από τα 15 ευρώ το κιλό και φτάνει τα 20 ευρώ. Όσον αφορά το ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο όπου υπάρχουν τρεις ποιότητες, οι τιμές κυμαίνονται από 5 έως 10 ευρώ.

Στα σούπερ μάρκετ

Ο φρέσκος ελληνικός μπακαλιάρος ξεκινά από τα 19 ευρώ και φτάνει τα 22 ευρώ. Ο μπακαλιάρος Νορβηγίας με κόκκαλο είναι στα 7 με 11 ευρώ. Το μεγάλο φιλέτο Ισλανδίας ξεπερνάει τα 14 ευρώ. Ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος φιλέτο (ελαφρώς αλατισμένος) εισαγωγής αγγίζει τα 10 ευρώ, ενώ οι φέτες κοστολογούνται στα 4 με 6,70 ευρώ το κιλό.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Σύμφωνα με τους ιχθυοπώλες, οι καταναλωτές, αυτό που πρέπει να «τσεκάρουν», για να καταλάβουν αν είναι φρέσκος ή όχι ο μπακαλιάρος, είναι το σπάραχνο να είναι κόκκινο και όχι μαύρο ή άσπρο ή καφετί. Επιπλέον, θα πρέπει να κοιτάζει και τα μάτια του ψαριού, τα οποία πρέπει να δείχνουν καθαρά.

Οι τρόποι μαγειρικής

Ο πιο σύνηθης τρόπος για να μαγειρέψει κάποιος τον μπακαλιάρο, είτε το φιλέτο είτε τον παστό, είναι στο τηγάνι, δηλαδή όπως είθισται στο παραδοσιακό τραπέζι, που συνοδεύεται με σκορδαλιά. Ακόμα ένας τρόπος είναι το ψάρι να μαγειρευτεί στον φούρνο ψητός ή πλακί. Τέλος, ο μεγάλος μπακαλιάρος μπορεί να γίνει και ψητός στη σχάρα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News