Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις: Να πληγώσει τον Σάρας - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις: Να πληγώσει τον Σάρας - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις ώρα: Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το 2/2 στη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκα (Newspao.gr, Novasports 2 HD, 21:30) κόντρα στη Ζάλγκιρις του Σάρας Γιασισκεβίτσιους.

Οι πράσινοι έδειξαν το καλό τους πρόσωπο για δεκαπέντε λεπτά απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου και επέστρεψαν στις νίκες το βράδυ της Τετάρτης στην Ευρωλίγκα ανεβαίνοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Το ζητούμενο για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο είναι να κάνει το 2/2 στη διαβολοβδομάδα και το 3/3 στην έδρα του αυτές τις τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές, ώστε να κάνει την υπέρβαση για την τέταρτη θέση.

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις ώρα

Ο Αμερικανός «Hall of Famer» πήρε πολλά στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στους Γερμανούς από τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας στα μπλοκ, μάζεψε ριμπάουντ και προσέφερε τα μέγιστα στην επίθεση.

Κορυφαίοι επίσης για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ήταν οι Καλάθης και Ντεσόν Τόμας, ενώ κέρδος είναι ο νεοαποκτηθέντας γκαρντ, Άντι Ράουτινς, ο οποίος θα δώσει άμεσα λύσεις, όταν βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Ο Ρικ Πιτίνο υπολογίζει όλους τους παίκτες του για το εντός έδρας παιχνίδι με τους Λιθουανούς.

Η Ζάλγκιρις, από την άλλη, προέρχεται από το «διπλό» στον Ερυθρό Αστέρα και θα’ρθει να τα παίξει όλα… για όλα στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής.

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις ώρα: Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Βόβορα μετά την Μπάγερν:

«Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Euroleague, ειδικά αν δεν παίξεις καλά. Είχαμε κενά διαστήματα, τους δώσαμε σουτ. Βρήκαν ρυθμό και ένιωσαν καλά, είχαμε πρόβλημα και στο Pick and roll. Παίξαμε επιθετικά πάνω στη μπάλα στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν καταλυτική η παρουσία του Παπαγιάννη, γιατί μας βοήθησε πολύ σε αυτό το κομμάτι»

Για τον Παπαγιάννη: «Έχει βάλει κάποιους στόχους. Ο Πιτίνο τον πιέζει πολύ. Έκανε τέσσερα μπλοκ στην άμυνα του pick and roll, είναι κάτι που το θέλουν όλες οι ομάδες. Εμείς έχουμε αδυναμία εκεί. Είχαμε καλή συνεργασία εκεί και περιορίσαμε τα μακρινά τους σουτ».

Σχετικά με την εμφάνιση του Τόμας και τα ριμπάουντ, τόνισε: «Ο ΝτεΣόν ήταν πάντα στη σωστή θέση για το ριμπάουντ. Το είχαμε επισημάνει αυτό και το δουλεύουμε πολύ. Έχουμε βελτιωθεί, έχουμε αλλάξει και κάποια σχήματα για να το δουλέψουμε καλύτερα. Πρέπει να βελτιωθούμε και στο κομμάτι των κενών διαστημάτων. Δεν μπορείς να δίνεις αυτοπεποίθηση στους αντιπάλους σου γιατί ενδέχεται να πάθεις ζημιά. Για 17 λεπτά δεν ήμασταν τόσο σκληροί όσο έπρεπε για ματς Euroleague στην έδρα μας».

Για το ματς με την Ζαλγκίρις: «Η Ζαλγκίρις έχει βελτιωθεί. Γνωρίζουμε τον χαρακτήρα της ως ομάδα και τον χαρακτήρα του προπονητή. Έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα για την οκτάδα. Πρέπει να τους βγάλουμε εκτός συγκέντρωσης, έξω από την λογική τους».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News