Παναθηναϊκός: Το πλάνο της Πάφου για την πώληση του Βαλακάρι

Παναθηναϊκός: Το πλάνο της Πάφου για την πώληση του Βαλακάρι

Ο Όνι Βαλακάρι έλαμψε στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Πάφο στη Κύπρο με τον παίκτη να… γυαλίζει στους Πράσινους.

Ο Φιλανδός φορ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για τους Κύπριους οι οποίοι έχουν ανανεώσει το συμβόλαιο του μέχρι το 2026 και θέλουν να το πουλήσουν με ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι η Πάφος απέρριψε χωρίς ιδιαίτερα σκέψη πρόταση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ βελγικού συλλόγου για την πώληση του κορυφαίου και πολυτιμότερου παίκτη της κι ενώ εκείνη την περίοδο το (παλιό) συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του.

Ακόμα, οι Κύπριοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αφού πρόεδρος είναι ο ισχυρός Ρώσος επιχειρηματίας, Ρόμαν Ντουπόφ ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα στην κυπριακή ομάδα να μην κάνει…εκπτώσεις στα «θέλω» της για την πώληση του Βαλακάρι.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όποια ομάδα θέλει να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη ώστε να ικανοποιήσει την Πάφο και κυρίως τον πρόεδρο της.

Παναθηναϊκός: Μεταγραφή, όπως τον ήθελε ο προπονητής του

Το καλοκαίρι ήταν το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα.

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς μας έχει προσφέρει μονάχα μερικές καλές στιγμές στο πρωτάθλημα, αλλά ακόμα δεν έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του.

Στο φιλικό με την Πάφο, πάντως, με γκολ και ασίστ ηγήθηκε με ελάχιστα λεπτά συμμετοχής, ευχαριστώντας τον προπονητή του που το καλοκαίρι επέμενε φορτικά για την απόκτησή του παρότι ο Σλοβένος εξτρέμ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Conference League (είχε αγωνιστεί με την Ντινάμο Κιέβου).

Ο Ιβάν τον υπέγραψε για 3 χρόνια, βλέποντας προς το μακροπρόθεσμο μέλλον. Ο 28χρονος αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή το νούμερο ένα στόχο του Παναθηναϊκού για τη θέση των εξτρέμ ώστε να πλαισιώσει Αϊτόρ και Παλάσιος και να συνθέσει μια εκπληκτική τριπλέτα.

Στην Ντιναμό μέτρησε τριψήφιο αριθμό αγώνων (121) με σπουδαία νούμερα (37 γκολ, 12 ασίστ). Ένα εκ των τερμάτων του μάλιστα έχει σημειωθεί στο Καραϊσκάκη, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (2-2, τον Φλεβάρη του 2019).

Προηγουμένως ο Βέρμπιτς είχε φτιάξει το όνομά του παίζοντας στην Κοπεγχάγη (22 γκολ, 15 ασίστ σε 99 ματς), από την οποία η ομάδα του Κιέβου τον είχε αγοράσει τον χειμώνα του 2018 αντί 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News