Παναθηναϊκός: Μια πρόβλεψη για… λίγους

Παναθηναϊκός - Άρης 1-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Πολύ μεγάλη είναι η βελτίωση του Παναθηναϊκού, ολοφάνερο κι από τον πιο αδαή κι από τον πιο φανατικό οπαδό αντίπαλης ΠΑΕ.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η βελτίωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παίρνει πολλά από παίκτες που στην αρχή της χρονιάς έλειπαν από την βασική ενδεκάδα.

Ο Βέρμπιτς με τον Αρη ήταν ο καλύτερος χαφ. Ο Σποράρ σε λίγα λεπτά πρόλαβε να κάνει 4 τελικές.

Ο Βαγιαννίδης έδωσε πνοή στην δεξιά πτέρυγα. Ο Μάγκνουσον και ο Σένκεφελτ άλλαξαν την άμυνα ενώ στην επίθεση (το κυριότερο) δεν φάνηκε να υπάρχει η μεγάλη εξάρτηση από τον Αϊτόρ.

Ο Ισπανός καθόταν στον πάγκο και τα πρώτα 20 λεπτά για το κλαμπ ήταν σαρωτικά, θα μπορούσε να προηγηθεί 2-0 στο ξεκίνημα και μετά να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει Βόλου.

Ο μόνος αστερίσκος από εδώ και στο εξής έχει να κάνει με το αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει στα ντέρμπι να δείξει την πρόοδό του ακόμα και χωρίς τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος ανάμεσά του. Βέβαια όλα δείχνουν πως θα το κάνει γιατί είναι καλοδουλεμένος, έχει εξαιρετικά αποδυτήρια και τον κόσμο συνασπισμένο φανατικά δίπλα του.

Αν όλα αυτά εξακολουθήσουν να υφίστανται το δεύτερο μέρος της σεζόν, κάτι μας λέει πως το πρωτάθλημα θα έρθει στη Λεωφόρο.

Για ελάχιστες ομάδες του πρωταθλήματος μπορεί να γίνει για την ώρα μια τέτοια πρόβλεψη.

Δημήτρης Στρατής

Παναθηναϊκός ενδεκάδα: Επιστροφή την καταλληλότερη στιγμή

Ότι πρέπει για την ψυχολογία του το γκολ νίκης που έβαλε στον Αρη.

Ο Αντράζ Σποράρ λογικά θα είναι βασικός στη Μαγνησία, φέρνοντας άλλα στοιχεία στο χορτάρι, πιο ποιοτικά από τα αντίστοιχα του Φώτη Ιωαννίδη.

Ο Σλοβένος μπορεί πιο εύκολα να βγει εκτός περιοχής, να κρατήσει μπάλα και να λειτουργήσει σαν συνδετικός κρίκος με τους μέσους.

Τον βοηθά πολύ να παίζει με εξτρέμ που θα πάνε σε ατομικές ενέργειες και θα περάσουν σωστά την μπάλα από τα άκρα.

Ο Σποράρ με τους κίτρινους είχε ένα «γεμάτο» παιχνίδι με καίριες επαφές στα καρέ του Κουέστα, όντας ζωηρός και …πλούσιος στην τελική απόφαση αφού πάντα κατάφερνε να βάζει πλάτη τον σέντερ μπακ και να απειλεί, ασχέτως αν η μπάλα δεν είχε την κατάληξη που εκείνος επιθυμούσε πλην της φάσης του 92.

Στην πράξη αυτός ο ποδοσφαιριστής προσφέρει στο πλάνο σωστή επιθετικότητα και καίρια ανεβάσματα ενώ αποτελεί μεγαλύτερη πηγή κινδύνων σε σχέση με τον Ιωαννίδη.

Μεγάλη αναβάθμιση στο «9» που χρειάζεται αυτή την εποχή το κλαμπ έχοντας εκτός δράσης τον πρώτο σκόρερ του.

Παναθηναϊκός πρόγραμμα: Με 11/11 η κουβέντα αλλάζει…

Ο Παναθηναϊκός τις προσεχείς δύο εβδομάδες καλείται να κόψει το βήχα σε όσους περιμένουν να χάσει βαθμούς ώστε το πρωτάθλημα να πάρει «φωτιά».

Η ομάδα δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Το πέτυχε γιατί ο προπονητής της εδώ και μήνες έχει μόνο επιτυχημένες εμπνεύσεις.

Το κατάφερε γιατί έπαψε να έχει επιθετική τσαπατσουλιά στην τελική προσπάθεια, γιατί «έδεσε» την άμυνά της και κάθε αγώνας της αποτελεί μια ωδή στον σκληρόπετσο χαρακτήρα της.

Ποιος να το περίμενε ότι θα έπαιζες με πειραματική άμυνα εναντίον της ΑΕΚ, θα βρισκόσουν πίσω στο σκορ και μέχρι να βγει το ημίχρονο όχι μόνο θα είχες απαντήσει, αλλά θα είχες προηγηθεί κιόλας.

Ποιος να το περίμενε ότι θα πήγαινες στην Τούμπα, θα αργούσες να πατήσεις γερά και θα σου έφτανε ένα καλό 20λεπτο για να ισοφαρίσεις και να προηγηθείς επί του ΠΑΟΚ που έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για το πρωτάθλημα.

Τώρα έχεις άλλη μια πρόκληση μπροστά σου. Ο Βόλος παίζει καλό ποδόσφαιρο, το ντέρμπι που ακολουθεί πάντα διέπεται από τους δικούς του ξεχωριστούς κανόνες, άμα σ’ αυτά τα ματς πάρεις 4 πόντους θα είσαι καλά, αν κάνεις το 11/11 το πρωτάθλημα θα αρχίσει να γίνεται πιο ορατό κι ας μεσολαβεί ο β’ γύρος κι άλλα 10 ντέρμπι στα πλέι οφ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News