Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο παίκτης που «βλέπει» ζεστά

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Τα δεδομένα για Τζάχανμπανκς

Στον Παναθηναϊκό έχουν φουλάρει οι μηχανές με σκοπό η ομάδα να ενισχυθεί σημαντικά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Μία περίπτωση που έχουν ξεχωρίσει οι Πράσινοι είναι αυτή του Αλιρέζα Γιάχανμπακς με τον παίκτη να έχει όλα τα στοιχεία που θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι άνθρωποι της ομάδας ασχολούνται ζεστά με την περίπτωση του Ιρανού όμως η υπόθεση του δεν είναι εύκολη.

Κι αυτό γιατί δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Φέγενορντ ως το 2024 όμως τα καλά νέα είναι ότι ο παίκτης δεν έχει όσο χρόνο συμμετοχής θέλει.

Ακόμα, ο Ολλανδικός Σύλλογος δεν θα έλεγε όχι στη πώληση του παίκτη με ένα σεβαστό ποσό.

Τέλος, ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του έχουν ξεχωρίσει ακόμα δύο περιπτώσεις για την θέση του εξτρέμ όμως αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Γιάχανμπακς βρίσκεται σε προτεραιότητα αυτή την στιγμή.

Μπερνάρ: «Αν κάποια στιγμή έρθει η ήττα…»

Ο Μπερνάρ Ντουάρτε άνοιξε τα χαρτιά του σε συνέντευξη στο Sport 24 και αναφέρθηκε στο αήττητο του Παναθηναϊκού – μεταξύ άλλων – στο πρωτάθλημα Ελλάδος.

Αναλυτικά:

Τι ήταν αυτό που σου έδειξαν και σε έπεισαν να πεις το “ναι” στον Παναθηναϊκό;

“Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή και στο ποδόσφαιρο που είναι πολύ πιο σημαντικά. Σίγουρα παίζουν ρόλο και τα χρήματα, δουλεύουμε, παίζουμε για τα χρήματα, είναι κι αυτό μέρος του ποδοσφαίρου…

Όμως αυτό που με έκανε να αισθανθώ απ’ την πρώτη στιγμή πως ο Παναθηναϊκός θα ήταν η σωστή επιλογή ήταν το πώς ρύθμισαν και τακτοποίησαν τα πάντα για μένα.

Πως προετοίμασαν όλο αυτό. Πως με ηρέμησαν και με καθησύχασαν. Πως μου εξήγησαν τα πάντα γύρω απ’ την ομάδα και το πώς και που ήθελαν να παίξω.

Αν θα το έβλεπα αν έπαιζαν στη μία ή στην άλλη θέση μέσα στο γήπεδο. Τα πάντα. Μίλησα πολλές φορές με τους ανθρώπους του κλαμπ, τον προπονητή και τον Χρήστο (σ.σ. Κόντη) πριν υπογράψω και ήταν πολύ σημαντικό για μένα το πόσο πολύ με ήθελαν στον Παναθηναϊκό και μου το έδειξαν αυτό απ’ την πρώτη στιγμή.

Δεν ήταν κάτι ψυχρό, με τη λογική ‘σου στείλαμε μία πρόταση, σε θέλουμε κι έλα εδώ’. Μου είπαν όλα όσα περίμεναν και ήθελαν από εμένα, όλες τις λεπτομέρειες. Κι όλα αυτά έκαναν πολύ πιο εύκολη την απόφασή μου να έρθω στον Παναθηναϊκό”.

-Περίμενες αυτή την υποδοχή και την αποδοχή απ’ τον κόσμο;

“Είχα μπει σε μία διαδικασία να παίζω χωρίς κόσμο στις εξέδρες για περίπου τρία χρόνια. Τα δύο χρόνια λόγω των συνθηκών που είχαν δημιουργηθεί παγκοσμίως -και στην Αγγλία βεβαίως- με τον Covid και τον τελευταίο χρόνο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου γενικά εκεί ο κόσμος δεν πάει πολύ στο γήπεδο.

Όταν έφτασαν λοιπόν στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι το καταπληκτικό αυτό που έζησα. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο από τα πρώτα ματς, η αγάπη του κόσμου για την ομάδα ήταν κάτι τρομερό.

Την τελευταία φορά που το ένιωσα ήταν όταν έπαιζα ακόμα στη Βραζιλία, γιατί κι εκεί οι αγώνες είναι όπως εδώ, όπως είναι στην Ελλάδα. Ο κόσμος λατρεύει το ποδόσφαιρο, γεμίζει τα γήπεδα και το λάτρευα όλο αυτό.

Ήταν όλα καινούργια για μένα, αλλά ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω στην Ευρώπη σε μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός”.

-Νιώθεις λοιπόν σαν στο “σπίτι” σου, διότι στην “τρέλα” των γηπέδων και στην ατμόσφαιρα, οι Έλληνες μοιάζουν πολύ με τους Βραζιλιάνους.

“Ακριβώς! Και η γυναίκα μου αυτό ακριβώς μου είπε, πως ο κόσμος αλλά κι όλα τα υπόλοιπα εδώ είναι σαν τη Βραζιλία. Ο καιρός, το φαγητό που είναι φανταστικό και μοιάζει σε πολλά με την πατρίδα μας, όλα…

Όλα αυτά είναι μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα για να αποφασίσεις. Και χαίρομαι που πήρα τη σωστή απόφαση να παίξω για τον Παναθηναϊκό”.

-Είναι σαν να ακούω ακριβώς τα ίδια λόγια μετά από 11 χρόνια, απ’ την εποχή που στον Παναθηναϊκό έπαιζε ένας άλλος πολύ σπουδαίος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Συνυπήρξατε σαν συμπαίκτες στην Ατλέτικο Μινέιρο.

“Ναι, τότε εγώ ήμουν στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου κι εκείνος πλησίαζε προς το φινάλε. Παίξαμε μαζί κάτι περισσότερο από έναν χρόνο. Ήταν τρομερή η εμπειρία να είσαι συμπαίκτης με τον Ζιλμπέρτο.»

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News