Παναθηναϊκός μεταγραφές: Με το... μάτι στο καλοκαίρι

Παναθηναϊκός: Οι δύο μεταγραφικοί στόχοι σε 15 μέρες

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ξεψαχνίζουν την αγορά με σκοπό να βρουν τους κατάλληλους παίκτες που χρειάζεται η ομάδα ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι κινούνται στο μεταγραφικό παζάρι μόνο για παίκτες που χρειάζεται η ομάδα τώρα.

Σύμφωνα με την sportday, o Παναθηναϊκός κοιτάζει από τώρα παίκτες και για το καλοκαίρι, προετοιμάζοντας από νωρίς την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Άλλωστε είναι δεδομένο ότι οι Πράσινοι δεν θα προχωρήσουν σε πολλές μεταγραφές καθώς αυτή η πολιτική δεν αρέσει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παναθηναϊκός: Ποιοι ανέβασαν τις ποδοσφαιρικές μετοχές τους

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας διαφορά ασφαλείας από τους ανταγωνιστές του όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η 4η ομάδα σε αγοραστική αξία στη Super League, με το συνολικό market value του να ορίζεται στα 39 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά,  ο Ολυμπιακός έχει τριπλάσια αξία ως ρόστερ (116,2 εκατ.), η ΑΕΚ είναι στα 51,6 εκατ. κι ο ΠΑΟΚ στα 49,3 εκατ.

Όμως το Τριφύλλι έχει καταφέρει να είναι πρώτο -και με διαφορά απ’ όλους- στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου έχοντας απόσταση 8 βαθμών απ’ την ΑΕΚ και 12 βαθμών από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως πολλοί παίκτες της ομάδας κατάφεραν να ανεβάσουν τις «μετοχές» τους στην αγορά μέσα από την απόδοση τους.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον κάθε ποδοσφαιριστή σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της εξειδικευμένης μεταγραφικής ιστοσελίδας «Transfermarket»:

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο Ιταλός γκολκίπερ έκανε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο έχοντας 9/13 clean sheets στα ματς πρωταθλήματος, 23 αποκρούσεις και μία ασίστ, όντας ο μοναδικός παίκτης του «τριφυλλιού» που έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας.

Αϊτόρ: Ο Ισπανός είναι ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς καθώς η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ο εξτρέμ του Τριφυλλιού έκανε ένα απίστευτο πρώτο γύρο αφού σε 9 αγώνες πρόλαβει να σημειώσει 8 γκολ και 2 ασίστ πριν τραυματιστεί σοβαρά και μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Πάντως κατάφερε να ανεβάσει την αξία του κατά 25%, ήτοι από τα 2 εκατ. στα 2,5 εκατ. ευρώ που είναι και ρεκόρ καριέρας.

Άντραζ Σπόραρ: Ο Σλοβένος φορ είναι ο πιο «ακριβός» παίκτης του «πράσινου» ρόστερ με αγοραστική αξία που φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας την τιμή του κατά 500.000 ευρώ σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι. Οι επιδόσεις του στους πρώτους μήνες του στον Παναθηναϊκό με 6 γκολ και 4 ασίστ αυξάνουν συνεχώς την αξία του.

Σεμπάστιαν Παλάσιος: Ο Αργεντίνος ανέβασε την αξία του κατά 17% κι από τα 3 εκατ. ευρώ πήγε στα 3,5 εκατ. ευρώ. Value που είχε την εποχή που έπαιζε στην Ιντεπεντιέντε κι αρχίζει να πλησιάζει τα 4,5 εκατ. ευρώ που είναι και το προσωπικό ρεκόρ του, απ’ τον Οκτώβριο του ’17 ως παίκτης της Ταγιέρες.

Δημήτρης Κουρμπέλης: Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει αφήσει πίσω του πλέον τους 14 πολύ δύσκολους μήνες που τον κράτησαν εκτός λόγω προσαγωγών-κοιλιακών κι έριξαν την αξία του από τα 2 εκατ., στο 1,2 εκατ. ευρώ. Είναι ξανά βασικό κομμάτι που «τριφυλλιού», επέστρεψε μόνιμα στην Εθνική Ομάδα και σε ένα πεντάμηνο ανέβηκε ήδη στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Χουάνκαρ: Αν και είναι πια στα 33 του, ο Ισπανός αριστερός μπακ κατάφερε , να ανεβάσει το market value του από τις 700.000, στις 900.000 ευρώ. Κι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι για οποιονδήποτε παίκτη περνάει το 31ο έτος της ηλικίας του.

Σάρλια: Ο Κροάτης είναι μία απ’ τις… εκπλήξεις στο «χρηματιστήριο» του δυναμικού του Παναθηναϊκού. Η πολύτιμη παρουσία του στην εκκίνηση της χρονιάς, όταν απουσίαζαν λόγω τραυματισμών οι Σένκεφελντ-Μάγκνουσον, οδήγησαν σε άνοδο της αγοραστικής αξίας του κατά 20% κι από το 1 εκατ., πήγε πια στο 1,2 εκατ. ευρώ, φτάνοντας κι αυτός σε ρεκόρ καριέρας.

Γιώργος Βαγιαννίδης: Ο μικρός παίρνει χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά στη καριέρα του με την πράσινη φανέλα και ήδη έχει καταφέρει να ανεβάσει την αξία του από τις 250.000 στις 300.000 ευρώ.

Τέλος να σημειώσουμε ότι από τα νέα αποκτήματα της ομάδας μόνο οι Μπερνάρ και Βέρμπιτς είδαν την χρηματιστική αξία τους να πέφτει ελαφρώς κάτι που είναι λογικό καθώς έχασαν αγώνες λόγω τραυματισμών.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News