Παναθηναϊκός: Λι, για πολλές ομάδες της Euroleague

Παναθηναϊκός: Λι, για πολλές ομάδες της Euroleague

Συγκινητικός κόντρα στους Ιταλούς ο Πάρις Λι που έπαιξε και για τον Νέητ Ουόλτερς. Ο Αμερικανός τυχαίος δεν είναι.

Αφού εκτόξευσε την καριέρα του στην Γαλλία, ήρθε στην Αθήνα για το παραπάνω βήμα. Με το που υπέγραψε στην Ορλεάν το παιδί άρχισε να αναπτύσσει το παιχνίδι του.

Πριν πάει στη Μονακό έκανε εξαιρετική χρονιά με 14,6 πόντους-2,6 ριμπάουντ-7,7 ασίστ σε 34 ματς. Εκείνη η σεζόν άνοιξε την πόρτα της Ευρωλίγκας.

Στο Πριγκιπάτο θαύμασαν τον Λι και τα πεπραγμένα του και αποφάσισαν να του δώσουν μία θέση στο ρόστερ, στην παρθενική τους χρονιάς στην Ευρωλίγκα.

Ο εκρηκτικός γκαρντ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και με 7,2 πόντους-1,5 ριμπάουντ-2,4 ασίστ σε 36 ματς Ευρωλίγκας και 11 πόντους-1,8 ριμπάουντ-4,7 ασίστ σε 26 ματς στο πρωτάθλημα καθιερώθηκε.

Αυτό φαίνεται από το γεγονός πως βρήκε συμβόλαιο σε τοπ ομάδα Ευρωλίγκας πριν καν τελειώσει η περασμένη σεζόν.

Με βάση τις μετοχές του και την ηλικία του, ο Λι θα μπορούσε να παίξει στις περισσότερες ομάδες της Ευρώπης. Δημήτρης Στρατής

Παναθηναϊκός: Το μικρό ροτέισον εγκυμονεί κινδύνους

Ο Παναθηναϊκός πήρε την τέταρτη σερί νίκη του στην Ευρωλίγκα όμως υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στη συνέχεια.

Αυτό είναι ότι ο Ντέγιαν Ράντονιτς επιλέγει από πολύ νωρίς στη σεζόν να κλείσει σε μεγάλο βαθμό το ροτέισον της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, στο ματς με τους Ιταλούς προέκυψαν τα εξής στατιστικά: Λι 38:56, Γουίλιαμς 42:51, Μπέικον 37:23, Πονίτκα 30:08, Παπαγιάννης 27:49.

Την ίδια ώρα οι Γκουντάιτις, Π. Καλαϊτζάκης, Μποχωρίδης, Γ. Καλαϊτζάκης έπαιξαν συνολικά 47 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα. Δηλαδή τέσσερις παίκτες με σχεδόν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής του Γουίλιαμς.

Σίγουρα, οι Πράσινοι είχαν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών αφού ήταν απών οι Ουόλτερς, Γκριγκόνις και Ματζούκας όμως είναι πάρα πολύ νωρίς για να «κλείσει» τόσο το rotation.

Η σεζόν είναι μεγάλη, τα ματς συνεχόμενα και θα χρειαστούν ανάσες και βοήθειες από περισσότερους παίκτες.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News