Παναθηναϊκός - Ηρακλής: Νίκη για την αλλαγή σελίδας - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός – Ηρακλής ώρα: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται τον Ηρακλή στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ για την όγδοη αγωνιστική της Basketleague (Cosmotesport 4, Newspao.gr, 19:00).

Παναθηναϊκός – Ηρακλής ώρα: Ο Γιώργος Βόβορας γύρισε θριαμβευτής στην Ελλάδα, έπειτα από τις νίκες του «τριφυλλιού» με Ζάλγκιρις και Μπάγερν Μονάχου και πλέον εστιάζει την προσοχή του στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Ο Έλληνας προπονητής έχει στρώσει εξαιρετικά το έδαφος για τον ερχομό του Ρικ Πιτίνο με τους πράσινους να αλλάζουν σελίδα και να απομένουν μονάχα οι ανακοινώσεις για την έναρξη της συνεργασίας.

Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή το «τριφύλλι» αναμένεται να αγωνιστεί δίχως προβλήματα, αν και ο Νικ Καλάθης δεν προπονήθηκε χθες.

Στόχος των πρασίνων είναι το 8/8 στο πρωτάθλημα και εν συνεχεία να κοιτάξει το παιχνίδι με τη Μπασκόνια για την Ευρωλίγκα, προκειμένου να βελτιώσει το ρεκόρ του στο 7-4.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τις 9 Μαρτίου 2011. Τότε είχαν αναμετρηθεί και πάλι στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να επικρατεί με 101-68 έχοντας ως πρώτο σκόρερ έναν νυν παίκτη του Ηρακλή, τον Μιλένκο Τέπιτς που είχε 15 πόντους.

Στο σύνολο των 37 αγώνων των δύο ομάδων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, οι “πράσινοι” μετρούν με 29 νίκες έναντι οχτώ των “κυανόλευκων”.

Η τελευταία φορά που ο Ηρακλή έφυγε με το “διπλό” από την έδρα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν πριν από 50 χρόνια. Ήταν για την περίοδο 1969-70 όταν επικράτησε με 83-71.

Έκτοτε οι “πράσινοι” σημείωσαν 42 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες. Έκαναν το 14/14 στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής από το 1970 ως το 1986, το 9/9 για την Α1 από το 1986 ως το 1992 και το 19/19 για το επαγγελματικό Πρωτάθλημα από το 1992 μέχρι το 2011 και την τελευταία συνάντηση με τον Ηρακλή.

*Δύο ριμπάουντ θα είναι αρκετά για να οδηγήσουν τον Νικ Καλάθη στα 800 στην ΕΚΟ Basket League, αριθμό που έφτασαν άλλοι οχτώ παίκτες αλλά μόνο ένας γκαρντ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης (1.360).

*Ο Ντεσόν Τόμας είχε διψήφιο αριθμό πόντων στα τέσσερα από τα επτά παιχνίδια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ως τώρα και ο συνολικός απολογισμός του στην ΕΚΟ Basket League είναι 28/35 αφού πέρσι έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό μόνο σε τέσσερα από τα 28 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε.

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει τριψήφιο μέσο όρο πόντων (104,1) έχοντας μάλιστα μεγαλύτερη παραγωγικότητα ως φιλοξενούμενος (108,7) σε σχέση με τα εντός έδρας παιχνίδια του (100,8).

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News