Παναθηναϊκός: Η διάταξη που δικαίωσε τον Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Η διάταξη που δικαίωσε τον Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός στην Ήπειρο κατάφερε να βρει φως μέσα από την φουλ επιθετική κατεύθυνση των τελευταίων λεπτών ποντάροντας στη δημιουργία ανισορροπίας στα καρέ του αντιπάλου, χρησιμοποιώντας δύο φορ στην καρδιά αμύνης του ΠΑΣ σημαδεύοντας το ρολάρισμα Ιωαννίδη-Σποράρ και την καλή αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί μια χαρά σε όσα ματς βρέθηκαν μαζί (με Παναιτωλικό, Ατρόμητο) με τον Γιοβάνοβιτς να θέλει να σπείρει ανησυχία στα μπακ με μια πιο επιθετική συμπεριφορά των παικτών του που είχαν προλάβει να τρομάξουν τους αντιπάλους με τον τρόπο που άλλαζαν (κινηματογραφικά) τη μπάλα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Αμα κυνηγάς τους πράσινους με την γλώσσα έξω κι όσο περνά η ώρα οι δυνάμεις λιγοστεύουν, είναι μια καλή στιγμή να πιέσεις στο έπακρο περνώντας κι άλλο στράικερ στο γήπεδο.

Ο κόουτς δεν είναι υπέρμαχος του 4-4-2, το δίδυμο κυνηγών για εκείνον μοιάζει περισσότερο με τρικ ανάγκης παρά συνειδητή επιλογή που αποτελεί απόσταγμα βαθιάς σκέψης.

Οι αμυντικές αδυναμίες του ΠΑΣ είχαν δώσει εξαρχής σήμα ότι η είσοδος κι άλλου φορ ήταν επιτακτική αφού ο γηπεδούχος δεν μπορούσε να ελέγξει την κίνηση προς την εστία του. Δικαιώθηκε ο προπονητής με την είσοδο του Σλοβένου φορ.

Δημήτρης Στρατής

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Πότε ο Γιοβάνοβιτς «ψήθηκε» για Λινγκρ

Χθες ήρθε στην επιφάνεια η περίπτωση του Οντρέι Λινγκρ της Σλάβια Πράγας για τον Παναθηναϊκό.

Πιο συγκεκριμένα, τσέχικα δημοσιεύματα έγραψαν ότι οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν 3 εκατ. ευρώ στη Σλάβια για τον 24χρονο Τσέχο άσο, που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024 και η ομάδα του δεν «καίγεται» να τον πουλήσει, αλλά δεν θα έλεγε όχι στην κατάλληλη τιμή.

Φέτος κάνει εξαιρετική σεζόν μετρώντας 10 γκολ και 7 ασίστ σε 26 εμφανίσεις, ενώ έπαιξε και στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League (αντικαταστάθηκε στο 57’ και το 61’ σε Πράγα και Λεωφόρο αντίστοιχα).

Εκεί λοιπόν σύμφωνα με την sportday έκανε το κλικ στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος τον ξεχώρισε και τον κράτησε στο μπλοκάκι του.

Πάντως, αυτή τη στιγμή ο Λινγκρ δεν αποτελεί προτεραιότητα για το Τριφύλλι καθώς ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά σε άλλον εξτρέμ με τις διαπραγματεύσεις μάλιστα να είναι πολύ προχωρημένες.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News