Παναθηναϊκός: Αυτά ισχύουν για Μαντσίνι

Παναθηναϊκός: Αυτά ισχύουν για Μαντσίνι

Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν φήμες οι οποίες θέλουν τον Ντάνιελ Μαντσίνι του Άρη να απασχολεί τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα διάφορα ρεπορτάζ μίλησαν για συμφωνία του παίκτη με τους Πράσινους η οποία θα ενεργοποιηθεί μόλις ο  Αργεντίνος μείνει ελεύθερος.

Όμως αυτές οι πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς οι δυσκολίες για να προχωρήσει μία τέτοια μεταγραφή είναι πολλές.

Καταρχήν ο Μαντσίνι έχει συμβόλαιο με τους κιτρινόμαυρους μέχρι το 2024 ενώ η ομάδα του τον έχει πληρώσει και δεν μπορεί να κάνει προσφυγή.

Έτσι ο παίκτης αναμένεται να φύγει από την Θεσσαλονίκη με κανονική μεταγραφή με τον Άρη να τον κοστολογεί στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά μιλάμε για έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή ο οποίος ταιριάζει στο πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς όμως οι σχέσεις Παναθηναϊκού και Άρη δεν είναι οι καλύτερες και οι Θεσσαλονικείς φαντάζει απίθανο να δώσουν τον παίκτη στο Τριφύλλι.

Σπυρόπουλος: «Ίδιος ο Ολυμπιακός σε Λεωφόρο – Καραϊσκάκη, η ΑΕΚ τον ”έπνιξε”, ο ΠΑΟ τον ευνόησε»

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολίασε τα δύο ντέρμπι, αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΟΣΦΠ, αλλά και εκείνο ανάμεσα στον ΟΣΦΠ και την ΑΕΚ.

Αναλυτικά στο SDNA:

«Ο Παναθηναϊκός είναι εκεί που είναι, πρώτος δηλαδή, με την τέταρτη σε market value (πίσω από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Ενας άθλος, κιόλας. Δεν είναι παράξενο ότι, μολονότι πρώτος, δεν θα δει ούτε ένα δικό του παίκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Η συζήτηση “παίζω καλά” λοιπόν, αξίζει μόνον εάν τοποθετηθεί και γίνει μέσα σε ένα πλαίσιο αντικειμενικών, κατά το δυνατόν, κριτηρίων.

Οπωσδήποτε το αποτέλεσμα που παρήγαγε το ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού, αυτό το 12-1-0, υπερβαίνει το ίδιο το ποδόσφαιρο που έχει παίξει ο Παναθηναϊκός. Γενικώς ό,τι μπορούσε στους αγώνες να πάει υπέρ του Παναθηναϊκού, πήγε. Ο,τι μπορούσε να του πάει κόντρα, εν τέλει πήγε κι εκείνο…υπέρ. Ειδάλλως, τα 12-1-0 δεν γίνονται.

Για να φτάσεις να παίξεις καλά το ποδόσφαιρο, πρώτα πρέπει να μάθεις να το παίζεις σωστά…ακόμη κι όταν δεν παίζεις καλά. “Παίζω σωστά” είναι η φάση που οδήγησε στο πρώτο γκολ, εναντίον του Ατρόμητου. Παίζω σωστά, επίσης σημαίνει πρωτίστως clean sheet.

Στατιστικά, ήδη ο Παναθηναϊκός μετρά 9/13 clean sheet. Ουσιαστικά, και με του Βόλου μέσα ασχέτως αν αριθμητικά χάλασε από ένα ανώδυνο πέναλτι στο φινάλε, είναι (σαν) δέκα. Δέκα, στα δεκατρία. Τα πέντε, 1-0. Σε ένα ολόκληρο γύρο τα γκολ που θα μπορούσε να τον πληγώσουν είναι τα εξής τρία. Του Πινέδα, κι αργότερα του Πεπ Μπιέλ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και του Νέλσον Ολιβέιρα στην Τούμπα. Τρία, συγγνωστά. Κανένα δεν μπήκε κοροϊδίστικο.

Ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, φάνηκε υπέρτερος. Στο Καραϊσκάκη μία Κυριακή αργότερα, φάνηκε υποδεέστερος. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ο Ολυμπιακός και στη Λεωφόρο και στο Καραϊσκάκη, ήταν ο ίδιος. Η διαφορά ήταν, ο τρόπος της ΑΕΚ που τον έπνιξε σε σχέση με τον τρόπο του Παναθηναϊκού που τον ευνόησε.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News