Ολυμπιακος - Παναθηναικος Live Streaming: Ζωντανά σήμερα (17/3)

Ολυμπιακος - Παναθηναικος Live Streaming | Ζωντανά σήμερα 17/3

Ολυμπιακος – Παναθηναικος Live Streaming | Olympiacos – Panathinaikos Live Streaming: Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ δεσπόζει στην 30η αγωνιστική της Euroleague την Πέμπτη το βράδυ. Τζάμπολ στο Ολυμπιακος – Παναθηναικος στις 21:00.

Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι στοχεύουν στο «ροζ φύλλο» αγώνα με κοινό παρονομαστή το γόητρο. Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει και μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, αφού διεκδικεί το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοδοξούν να τερματίσουν τουλάχιστον στην 4η θέση της βαθμολογίας, αφού υπό προϋποθέσεις κυνηγούν ακόμα και την 2η! Αντίθετα, οι «πράσινοι» έχουν ξεμείνει από στόχους στη διοργάνωση και θα διεκδικήσουν μια νίκη γοήτρου στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα την Τρίτη αντιμετώπισαν στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις και κατανάλωσαν αρκετές δυνάμεις σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι «ερυθρόλευκοι» μέσα στη Λιθουανία έπαιξαν σκληρή άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο και με αυτό τον τρόπο έφτασαν σε μία σπουδαία επικράτηση (84-73). Αποτέλεσμα που έσβησε και την… ανορθογραφία του Βερολίνου.

Ολυμπιακος – Παναθηναικος Live Streaming: Οι δηλώσεις του Πρίφτη

«Τόσο εμείς, όσο και ο Ολυμπιακός γνωρίζουμε αρκετά καλά ο ένας τον άλλον. Μετά από τρία παιχνίδια που έχουμε τεθεί αντιμέτωποι φέτος, έχουν προσδιοριστεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Οπότε σαφώς και υπάρχει μία βάση δεδομένων και σε εμάς αλλά και στους παίκτες. Το στοιχείο της έκπληξης δεν υπάρχει πολύ. Ειδικά τώρα που εμείς έχουμε αρκετές απουσίες και ο Ολυμπιακός λίγες προπονήσεις για να προετοιμαστεί λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών».

Για το αν θα κερδίσει αυτός που το θέλει περισσότερο: «Πιστεύω ότι και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός το θέλουν εξίσου πολύ. Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο η ικανότητα, το δέσιμο μιας ομάδας, η χημεία, ρυθμός της και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες. Κομβικό σημείο είναι και το μακρινό σουτ και μπορεί να δώσει έξτρα ώθηση σε αυτόν που θα είναι πιο εύστοχος. Το στοιχείο του θέλω νομίζω είναι ίδιο και για τους δύο στον ίδιο.

Για τον παράγοντα έδρα: «Η έδρα παίζει πάντα κάποιο ρόλο αλλά μπορεί να είναι και δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία δημιουργεί στρες στον γηπεδούχο, από την άλλη η ατμόσφαιρα βοηθάει. Θα έλεγα ότι παίζει μικρό ρόλο αυτό πάντως».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στην προετοιμασία του για το «αιώνιο» ντέρμπι: «Η προετοιμασία έχει να κάνει με την διάθεση των ημερών και με την διάθεση των παικτών που έχουμε στο γήπεδο. Προφανώς στο δεύτερο σκέλος εμείς δεν ευτυχήσαμε να έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους. Τώρα αρχίζουμε να μαζευόμαστε και ευελπιστώ σήμερα να κάνουμε μία κανονική προπόνηση. Φυσικά και δεν είναι αρκετό αλλά θα είμαστε καλύτερα από το προηγούμενο ματς που κατεβήκαμε σχεδόν εννιά».Panathinaikos Live Streaming

Ολυμπιακος – Παναθηναικος Live Streaming: Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα

Για την κούραση: «Είναι ένα δεδομένο ότι είχαμε την Τρίτη ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι με ταξίδι και ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται περισσότερο από εμάς. Αυτό είναι ένα δεδομένο αλλά δεν μπορούμε να το επικαλεστούμε σαν παράγοντα του παιχνιδιού, πρέπει να το προσπεράσουμε».

Για το αν ο Ολυμπιακός πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία: «Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα ιδιαίτερο. Έχει λίγο παραπάνω πίεση, ξέρετε ποια είναι τα δεδομένα. Το ότι περάσαμε στους οκτώ και με σημαντική διαφορά στον απολογισμό νικών-ηττών θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα της ομάδας, των παικτών κυρίως και της διοίκησης. Ήταν ο δεύτερος στόχος της χρονιάς μετά το κύπελλο που επιτεύχθηκε και σχετικά νωρίς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους, όμως δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να κερδίσουμε κάθε ματς αν είναι δυνατόν μέχρι το τέλος της χρονιάς και να δούμε τελικά που θα καταλήξουμε στο τέλος της χρονιάς».

Για το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τακτικά: «Δεν μπορούσαμε να αφιερώσουμε χρόνο στον Παναθηναϊκό γιατί είχαμε το ματς με την Ζάλγκιρις και είναι αρχή μας να ασχολούμαστε με ένα παιχνίδι μόνο όταν τελειώσει το προηγούμενο. Το επιτελείο μας έχει τελειώσει το σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού, αλλά οι πληροφορίες σε εμένα και τους παίκτες δόθηκαν μετά το χθεσινό παιχνίδι, το βράδυ. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο που παίζει, πάντα είναι διαβασμένος από τον προπονητή του και έχει μέθοδο σε αυτό που παρουσιάζει. Ταυτόχρονα, όπως έχω πει, τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα. Εξαρτώνται πολύ από το πώς θα σουτάρουν τη μπάλα, από το αν είναι εύστοχοι απέξω. Αλλά όταν αρχίζει ένα παιχνίδι πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, η φόρμα των παικτών, η αποφασιστικότητα, η διστακτικότητα κάποιων, η σταθερότητα. Ας ελπίσουμε ότι αυτά θα είναι υπέρ μας και θα βγούμε νικητές».

Ολυμπιακος – Παναθηναικος: Βαθμολογία και οι ευρωπαϊκές «μάχες»

Ο Παναθηναϊκός με 7-19 βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας, όμως στο ΣΕΦ κι απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα. Ο Δημήτρης Πρίφτης αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης έμειναν εκ νέου οι Παπαπέτρου και Γιόβιτς. Τις προηγούμενες μέρες οι Ρος, Καββαδάς, Μαντζούκας και Εβανς δεν προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμούς, λόγω ίωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτό είναι το 4ο παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τη σεζόν που διανύουμε. Στο ματς του πρώτου γύρου στη Euroleague, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο ΟΑΚΑ με 84-65. Είχε προηγηθεί νίκη του Παναθηναϊκού στην Basket League μέσα στο ΣΕΦ με σκορ 76-81. Επίσης, οι δύο αιώνιοι συναντήθηκαν και στον τελικό Κυπέλλου στην Κρήτη. Εκεί ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους τίτλους με νίκη 81-73.

Ολυμπιακος – Παναθηναικος Live Streaming | Links:

Δείτε τον αγώνα με ένα κλικ εδώ

http://la8osapofash.com/publ/basket/basket/17_3_2022_21_00_olympiacos_panathinaikos/486-1-0-25852

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News