Μπαρτζώκας: «Ξέρετε πώς είναι τα ματς με τον Παναθηναϊκό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών, μετά την ήττα από την Εφές στο ΣΕΦ για την EuroLeague.

Μπαρτζώκας: «Ξέρετε πώς είναι τα ματς με τον Παναθηναϊκό»

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 78-82 από την Εφές για την 4η αγωνιστική της EuroLeague, φτάνοντας σε ρεκόρ 2-2 πριν το επόμενο παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Βελιγράδι. Οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν μέχρι τέλους, όμως λύγισαν στις λεπτομέρειες. Μετά τη λήξη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, αποδίδοντας τα προβλήματα της ομάδας στην κούραση και στα απανωτά χτυπήματα τραυματισμών.

«Πρώτα από όλα να δώσω συγχαρητήρια στην Εφές. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι κάναμε λάθος σήμερα. Το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν πριν από δύο μέρες και οι απουσίες έκαναν τα πράγματα δύσκολα για εμάς. Ίσως για αυτό και το δεύτερο ημίχρονο ήταν φτωχό για εμάς σε όλες τις πλευρές του αγώνα», τόνισε αρχικά ο προπονητής των Πειραιωτών.

Αναφερόμενος στους παίκτες που επηρεάστηκαν περισσότερο, σημείωσε: «Ο Σάσα και ο Τάιλερ είχαν 0 πόντους σε αυτό το σημείο του αγώνα. Ήταν οι δύο παίκτες που έπαιξαν 35 και 37 λεπτά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά στο τέλος το παιχνίδι πήγε στην μία απόφαση, στην μία κατοχή, αλλά εκεί δεν ήμασταν αρκετά έξυπνοι ή ικανοί για να βρούμε μια καλύτερη επιλογή».

Ο Μπαρτζώκας εξήγησε ότι οι τραυματισμοί αποτελούν σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα για την ομάδα:
«Οι τραυματισμοί που μας έχουν πλήξει σε σειρά παιχνιδιών θα ήταν αφύσικο να μην μας αφήσουν απώλειες. Μπορεί να με στεναχωρεί προσωπικά και όλους μας το ότι χάσαμε, αλλά πρέπει να δούμε κάποια αντικειμενικά δεδομένα. Πώς είναι δυνατόν με κλειστό rotation, ιδίως στην περιφερειακή μας γραμμή, να πάμε σε τόσα ποιοτικά παιχνίδια».

Παράλληλα, σχολίασε και το επίπεδο ανταγωνισμού στη φετινή EuroLeague, υπογραμμίζοντας ότι «οι συγκυρίες, το πρόγραμμα, πολλά πράγματα παίζουν ρόλο. Υπάρχει μεγάλη αστάθεια στην απόδοση των ομάδων και για αυτό πολλά παιχνίδια είναι σαν τζόγος. Θα κριθούν στην μία κατοχή ή στην μια σωστή απόφαση στο τέλος».

Όσο για το ιατρικό μέτωπο, ο τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως: «Δεν είναι πιθανό σενάριο να έχουμε κάποιον την Πέμπτη. Πιστεύω ότι και ο Φουρνιέ και ο Γουόκαπ θα παίξουν την Κυριακή με τον Πανιώνιο. Ο ΜακΚίσικ έχει κάνει ατομική προπόνηση αλλά δεν έχει κάνει ομαδική ούτε μία».

Τέλος, εξήγησε την πτώση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο: «Ήταν πολύ ανοιχτά σουτ τα οποία χάσαμε. Αυτό όμως που σκέφτομαι εγώ είναι ότι υπάρχει άδειασμα. Ξέρετε πώς είναι τα ματς με τον Παναθηναϊκό. Σωρευτικά, ενώ αρχικά ξεκινάς με έναν ενθουσιασμό με τη νίκη, όσο πέφτει η ενέργεια, χαλάνε οι αποφάσεις και τα σουτ είναι κοντά γιατί δεν έχεις ‘πόδια’».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr